Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Obyčejný člobrda

5. 9. 2012 13:12
To jsou zase kecy

Když nežijí důchodci v džungli a mají konto u jiné banky, jak tvrdíte, tak si mohou nechat peníze automaticky z konta u ČS přeposílat, a žádnou sKartu používat nemusejí. Tak co tu vlastně řešíte?

0 0
možnosti

kuča

4. 9. 2012 13:31
Nerad to píši......

:-)......ale za každým rozhodnutí Drábkova ministerstva je jediný cíl! Nahrabat pro sebe a své známé ! Všem ostatní to ztěžuje a znepříjemňuje život. NehlEdejte v tom nic jiného! Proto se dělají reformy! Zblblout ĺidi PŘESVĚDČIT JE HLAVNĚ, ŽE VŠECHNO JE PRO JEJICH DOBRO ! !!

2 0
možnosti

velký jarda

4. 9. 2012 12:55
Zatím jsem se nikde nedočetl

proč nechtít sKartu. Snad jediný  Krása tady skáká i s vozejkem jak tajtrdlík a tvrdí naprosté nesmysly.

1 0
možnosti

ivahut

4. 9. 2012 11:31
Já pořád čekám,

až se někdo konečně Drábka  a spol. zeptá, proč, když hlavní, ne-li jediný důvod pro zavádění skaret je snaha ušetřit za poštovné, nemohou posílat těm, co mají účet dávky na účet již existující a ti, co chtějí dávky zasílat složenkou, by si platili poštovné. Připadá mi to moc jednoduché, to bude asi t en důvod...

1 0
možnosti

George.Camomile.blog.idnes.cz

4. 9. 2012 11:36
Re: Já pořád čekám,

Myslím, že se mýlíte. Před rokem jsem žádal o důchod a musel jsem do banky, kde mi potvrdili číslo mého konta. Ten papír pak šel na centrálu sociálky a tam ho někdo, placený státem, musel zpracovat, bezchybně naklofat do systému.

A sKarta? Stát pošle ČS baík peněz a balík dat (identifikace příjemců a částky jejich dávek) a tím to pro něj končí. Čísla svých normálních účtů si už naklofou lidé sami, že? Nebo prostě budou kartou platit či výbírat hotovost a nebudou muset nic klofat.

Takže stát co? Ušetří. Tedy alespoň teoreticky.

0 0
možnosti

George.Camomile.blog.idnes.cz

4. 9. 2012 9:51
Jste tak nějak mimo mísu

Ta sKarta je "bankovním produktem" jen ve velmi omezené míře, nic nestojí a nikoho na ČS neváže. Každý si může zadat trvalý příkaz, aby jeho dávky šly z technického konta rovnou na jeho běžný účet u banky XYZ, takže tu sKartu bude potřebovat pouze ke DVĚMA ÚKONŮM:

1. Zadání toho trvalého příkazu

2. K prokazování se jako ZTP popřípadě jako ZTP/P

A proč myslíte, že lidé nemají odpor k novým produktům? Občas ano. A když jsem v neděli slyšel v TV pana Krásu, tak se mi to zdálo jako jakýsi zaťatý ideologický boj a nikoli péče o "podřízené" lidi se zdravotním postižením. Myšlenka, že ČS získá nějakou lukrativní databázi je směšná. V čem by měla spočívat ta lukrativnost? Jaké produkty by měla ČS postiženým nabízet? Vždyť sám píšete, že obracejí v hrsti každou korunu. A navíc se ČS ve smlouvě jistě zavázala, že tu databázi nebude využívat pro marketingové účely a jistě se musela i zavázat, že ji dál neprodá.

1 0
možnosti

Dunja

4. 9. 2012 10:12
Re: Jste tak nějak mimo mísu

A není to vše zbytečné i když se dle vás jedná o dva úkony navíc, proč zatěžovat lidi a systém i těmito dvěma operacemi, když už dnes většina z nás žije v neustálém stresu. Nebylo lepší naříedit lidem, že si tedy dávky musí nechat posílat na jakkýkoliv svůj účet u své banky, tak jak to číní spoustu zaměstnavatelů a nikoliv ještě přelévat prostředky z "někým" vybrané banky do další banky. Navíc najednou máte další kartu navíc, což pro mnoho lidí je nevítaná věc. Ne každý je manažer, který potřebuje mít peněženku plnou různých karet.

Navíc prostředky uložené v bance pokud se nevyberou celé jsou k její dispozici, nebo alespoň část, ne všichni lidé si hned peníze převedou, vyberou a utratí je, ale používají je průběžně.Ve finančnictví se nevyznám, ale předpokládám, že to funguje jako u každé firmy a tudíž by toto přelévání prostředků také uměle mělo zvyšovat obrat banky a de facto i finance skrze pravidelný příjem od státu a mohlo by to znamenat posílení její pozice?

3 0
možnosti

Fibich

4. 9. 2012 9:48
Jak dostat celou dávku?

Příspěvek na mobilitu je 400 Kč měsíčně. Na účtu spořitelny musí zůstat 200 Kč. Invalida tedy poprvé může dostat jen 200 Kč ačkoliv má zákonný nárok na 400 Kč, které nedostane, těmi sanuje spořitelnu. Stát by měl splnit svoji zákonnou povinost a zajistit aby invalida dostal celou dávku na kterou má nárok.

4 0
možnosti

George.Camomile.blog.idnes.cz

4. 9. 2012 9:52
Re: Jak dostat celou dávku?

Jak jste proboha přišel na povinný zůstatek 200,- Kč?

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,92
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik