Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

Dluh státu u Klokánků žádný není. Stát proplácí všem organizacím od novely zákona od 1. 1. 2013 stejně. Klokánky (tedy FOD) se tomu, na rozdíl od jiných, nepřizpůsobil. O situaci věděl více než dva roky před novelou  A i kdybych připustil, že stát snížil dotaci za neobsazená lůžka, pak by dlužil za ony dva a půl roku pouze okolo 22,5 mil Kč. Kde se nabralo oněch dalších 100 mil Kč? Za ty žádná novela nemůže. Ze 100 mil dluhů FOD je dnes okolo 50 mil dluhů za několika bankami, u kterých si "kovboj" paní Vodičková rozpůjčovala na nákup a rekonstrukce nových a nových nemovitostí. Tento dluh neměla nikdy ničím krytý a doufala, že najde další sponzory, že se to nějak vyřeší, a kdyby došlo k nejhoršímu, že je přece stát nenechá padnout. Záslužná práce zaměstnanců Klokánků je tímhle dobrodružstvím zcela znehodnocena. To, co provedla paní Vodičková, je nezodpovědnost a nic jiného. A 20 mil Kč včera zamítnuté mimořádné nesystémové dotace by stejně situace nevyřešilo. Přečtěte si, pane poslanče, výroční zprávu FOD, než publikujete své "PíáR" do blogu. Jako politik musíte pracovat s fakty, ne hrát populisticky na strunu veřejných nálad.

1 0
možnosti
Foto

Nerozumím té argumentaci, že Grand Prix v Brně je  „přínos pro celou Českou republiku jak z pohledu cestovního ruchu, tak v oblasti daňové…“ Když je akce tolik výnosná, tak proč musí být dotována ze státních peněz? Proč nepřispívají ti, co na ní vydělávají?

1 0
možnosti
JK

Ovšem vy, jako příslušník současné vládní koalice se na této politice spolupodílíte... Nikde jsem neslyšel, že by se KDU-ČSL veřejně ozvala a za Klokánky bojovala, alespoň navrhla řešení, jak zabránit dalšímu zadlužování (státní dotace ca 24 TKč/měsíc/dítě zřejmě nedostává v ČR žádná jiná organizace)... A co se GP Brno týče, vaši brněnští zastupitelé veřejně hlasovali za budoucí podporu Velké ceny.:-)

2 0
možnosti
ZB

Motorkářská akce žádnou dotaci nedostala.Letos se jelo také na dluh o kterém se neví kdo ho zaplatí.I zadlužený Klokánek jede dál,kdo zaplatí jeho dluhy ve výši 122 milionu se neví....Prodělečné soukromé aktivity at už se týkají čehokoliv nemají dostávat žádné státní dotace...

2 0
možnosti
Foto

Principiálně bych řekl, že tímto způsobem podporován a zachraňován nemá být nikdo. Pokud ale někdo ano, tak význam motoristické akce a  Klokánku je vskutku absurdní.

0 0
možnosti
Foto

Ano... Máme vládu která se chová v rozporu se zájmy občanů této země, a přesto se nikdo z nás nezvedne a nic neudělá... Skoro by se dalo věřit, že listopadová revoluce byla opravdu zinscenovaná tehdejšími politiky... Od našich současných politiků však nic takového očekávat nelze, neboť jinou perspektivu nemají...

0 3
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,92
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik