Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V zásadě máte pravdu, ale je to právě Vaše politická strana, která umožnila Babišovi být ve vládě přes jeho problematickou minulost.

Je to vaše strana, která nedokázala zaujmout jasný postoj k Babišovým průšvihům a nechala v tom premiera "vykoupat".

Vzhledem k tomu, že jste ani vy ani Vaše strana jasně neřekli, že Babiš musí ve vládě skončit-po Čapím hnízdu, po zjištění nákupu dluhopisů...., ale pokračovali jste s ním ve vládě tak je Váš dnešní blog poněkud falešný -jen si chcete přihřát "politickou polívčičku" před volbamiRv

Volby nepřinesou kultivaci poměrů dokud budou voleni lidi jako vy, kteří jsou ochotní tolerovat zlo když jim přináší prospěchRv

0 0
možnosti
AM

Abych se trochu zastal KDU-ČSL (a tím zprostředkovaně i ČSSD) --- vzpomeňme, jaká byla situace po volbách. Strany, které se na vládě podílely po dvě období (ODS. TOP), dostaly šeredný výprask. Bývalého premiéra vyšetřovala policie. To se měli vítězové voleb spojit s těmi, co je prohráli???

KDU beru jako vítěze, ne že byli první, ale dokázali se vrátit do parlamentu se slušným počtem hlasů lidí. Koalice KDU-ČSL, ČSSD, ODS a TOP09 proti ANO, které bylo druhé ve svobodných volbách a mělo skoro 20% hlasů??? Lidi by je hnali.............. -- představme si alternativní historii, 8 let vládla koalice KDU a ČSSD, která ve volbách propadla a byla nenáviděna, a výsledky by byly ODS 22%, ANO 20%, TOP09 7% --- ANO byla nová strana s miliardářem na čele, ale nic konkrétního špatného se o tom nedalo říct.

Chcete mi namluvit, že by TOP09 nešla do takové koalice???? Šla.

Tolik k tomu "vy jste do toho nemuseli jít, protože od začátku bylo všechno jasné".

Druhá věc je, že se Babišem KDU-ČSL a ČSSD asi opravdu měly víc zabývat v souvislosti s dotacemi na Čapí hnízdo.

To je pravda.

Ale dovolím si přece jen prosit o méně tvrdé soudy --- vláda pracovala dobře, ekonomika roste, nezaměstnanost je nízká, ne že by nebyly starosti......... ale lidé oceňovali stabilitu vlády............ zkrátka není to jednoduché, není jednoduché vysvětlit, proč předělávat něco, co očividně slušně funguje (minimálně ve srovnání s obdobím před tím).

Ale teď už je to jedno.

Sociální demokraté do toho (konečně?) práskli. Moc se nedivím, z těch nahrávek musí šílet, vždyť je to normální cílená diskreditační kampaň. A ještě časovaná!

Zkrátka - ať tak anebo tak - teď už se to pohnulo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

1 0
možnosti
MN

Správně připouštíte, že "Tradici své ústavnosti si tedy zjevně stále tvoříme", ale přes to jste se už zařadil do skupiny lidí, kteří mají jasno, kdo nyní porušuje ústavní zvyklosti nebo dokonce porušuje ústavu samotnou.

Podle mého názoru k posuzování ústavních zvyklostí by měl být především přizván prostý selský rozum oproštěn od politických zájmů a měl by být posusován obsah a nejenom forma každé "ústavní" události.

Naše ústava nabízí odvolání celé vlady i odvolání jen premiera. Předpokládám, že tvůrci ústavy při odvolání celé vlády měli na mysli zejména tyto důvody:

1) vláda není schopná pracovat a přinášet rozhodnutí a návrhy

2) vláda je jako celek delší dobu neúspěšná a má minimální podporu voličů

3) vláda neúměrným tempem zhoršuje zadlužení státu

4) vláda směřuje stát do válečného stavu bez souhlasu voličů.... atd.

NIC, a tím myslím NIC, z toho není důvod odvolání současné vlády Sobotkou.

V okamžiku oznámení úmyslu podat demisi nikdo z vlády o tomto záměru Sobotky nevěděl, jeho krok byl zcela soukromý, politický a účelový a jako solitérní totalitní krok jedince porušuje zvyklosti naší demokracie a tak ho také vyhodnotil prezident Zeman. Ústavní zvyklostí u nás naopak je, že premier vždy činil ústavní kroky na základě předchozího konsensu s prezidentem.

Ruku na srdce: Opravdu si myslíte, že by Sobotka tak strašně bojoval "za záchranu demokracie" u nás, kdyby momentálně preference ukazovaly 30%+ pro ČSSD a 12% pro hnutí ANO??? Já myslím, že by ani okem nemrknul.

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,89
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik