Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemáte pravdu. Bytů je dost. Jenže jsou na vesnicích, kam jsme zrušili autobusy. Pak jsme tam zrušili školy, následně skončila prodejna, protože lidi, co dojížděli do města,si nakoupili tam. Mezitím odtud odešel doktor, nejbližší je 12, ale i 30 km, a možná je tam ještě pošta. Co tam ti lidi budou dělat, když tam není práce a se vším se musí 10 a více kilometrů do města? K zubaři i 35 km? A vy teď se divíte, proč se lidi z vesnice chtějí přestěhovat do města? A ještě chcete stavět "levné sociální byty"? A KDO je vlastně bude stavět? Učňovské školství je v troskách. Instalatéra, zedníka nebo elektrikáře hledáte pomalu lupou, a pokud ho najdete, je ve věku 50+. Za nějakých 10 let půjde do důchodu a nástupce za něj nebude, protože OSVČ ho vychovávat nebude (proč by si vědomě vychovával konkurenci, že?) a mistři odborného výcviku s pomalu blíží k věku odchodu do důchodu. Ale hlavně že každý musí mít maturitu (o jejíž úrovni se taky vedou odborné diskuse).

0 0
možnosti

Opravdu nevím, proč bych měl ze svých daní podporovat bydlení tzv. samoživitelek. Není náhodou, jejich chyba, že jsou samoživitelkami? S takovými názory ve mně ztrácíte voliče

1 0
možnosti

J64i72ř50í 78H73o21r97á41k

22. 5. 2019 17:50

Typicky komunistické uvažování lidovce. Většinu okradnu na daních a vyvolenému je dám, ať bydlí zadarmo. Jenom stát si zobne na domě s parcelou za cca 4,5 - 5 miliónů cca jeden milión. A na čem? Na 15 až 21 procentním DPH, poplatku za vynětí z půdního fondu (ten zavedl Babiš spolu s lidovci), na dani z nabytí nemovitosti, na DPH z pozemku. A ta paní na ministerstvu by se měla hlavně snažit, ať je stavební bydlení, co nejjednodušší.

3 0
možnosti

P33e61t19r 84B20u54r74i73a64n

22. 5. 2019 10:51

Nechápu z čeho kdo vychází při výpočtu, že v Česku je průměrná cena vlastního bydlení 11,3 ročních platů, což je při nejlepší vůli přes 4 mio. V naprosté většině českých obcí a měst by se jednalo o nadstandardní bydlení.

0 0
možnosti

Byty chyběly vždycky! Jenom dřív bydlely v jednom bytě třeba čtyři generace; rodiče s dětmi a prarodiči, často už i vnoučaty, se tísnili se jako sardinky v plechovce, ale bylo takových hodně, tak si nezáviděli. Kdo mohl, tak si svépomocí něco postavil, případně šel bydlet do podnikového bytu, někdo se přihlásil do bytového družstva a dokonce se i bytu dočkal (čekací doba v Praze v roce 1974 byla 30 let). Tak nic nového pod sluncem!

3 0
možnosti

Takže mně říkáte: plať občane vysoké daně, ať se mohu vytahovat, že z nich, mimo jiné, zaplatím někomu (vyvolenému) laciný byt. Ty si plať svoji vysokou činži či lépe kup byt. Nepatříš k vyvoleným.

Podle nabízené částky (650 mil): cca 200 - 250 bytů (25 - 30 m2). Řekněme ročně. Za dvact let bude bytová krize vyřešena - bude postaveno cca 5 000 sociálních bytů!

5 0
možnosti

To jsem z toho jelen. "Dostupné bydlení" je bydlení ve vlastním? Od kdy, pane Bartošku? Jedenáct ročních platů je třeba na pořízení bytu? No - a co?

Které "ostatní evropské státy" mají tak velký podíl vlastnického bydlení, jako my? Kolik lidí v těch Vámi uváděných zemích má vlastní bydlení a kolik "dostupné" nájemní. Křesťan by lhát neměl.

3 0
možnosti
Foto

Bydlení ve vlastním mj.znamená zaplatit státu 4% ceny bytu jako daň už při nabytí (v případě větších bytů to jsou opravdu "utěšené" pálky). To jistě dosažitelnosti vlastních bytů moc nenapomáhá.

0 0
možnosti
Foto

Návrhy v blogu jsou cesta do pekel. Více daní, více přerozdělování a tím více korupce a chudší občané.;-O

Cesta vede právě opačným směrem. Snižte daně z dnešních 65% na 10% a bude po problému. Zjednodušte šílené a komplikované stavební řízení, zrušte spousty regulací pro stavebníky. Například nesmysly s energetickým štítkem a nesmyslné předpisy o pasivních domech atd. Zajistěte, aby lidé z ekoteroristických organizací nemohli blokovat výstavbu. Zajistěte, aby ČNB nemohla manipulovat kurzem a úrokovou sazbou. :-)

A najednou bude bytů dostatek.8-o

4 0
možnosti
Foto

Jak je možné, že před rokem 1989 bylo vlastní bydlení dostupné pro každého člověka, který nebyl zrovna lempl a nyní po 30 letech přirozeného pokroku je pro většinu mladých pracovitých lidí vlastní bydlení nedostupné?

1 3
možnosti

ZAs tak dostupné nebylo, a pak, lidi byli zvyklí žít v 1 bytě. Dneska chce (skoro) každej svůj.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS