Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aspoň nějaké jistoty. Zítra vyjde slunce a neúspěšný kandidát na předsedu KDU všemu rozumí a brzy strčí do kapsy i takový kádr, jakým je Jiří Paroubek.

4 0
možnosti
Foto

Četl jsem před hodinou jeden zajímavý komentář dovozující, že Evropa těmito volbami ve skutečnosti posílila. Zkusím ho najít.

Evropa, pokud zůstane i nadále stabilním civilizovaným prostorem, kde se od konce druhé světové války rozvíjí pokojné, kooperativní mírové soužití, kde platí mezinárodní právo a je chráněna důstojnost člověka, stejně tak jako jeho svobody, práva a povinnosti (atd.), může být i nadále velkým přínosem stability a spolehlivosti pro svět. Ti, kdo na Evropu žárlí a vymezují se vůči ní s divnou záští a řevnivostí, jako například Rusko, si možná ani neuvědomují, jak sami mohou potřebovat velkého, solidního a spolehlivého souseda, až přijdou horší časy. Ten velký kolos na hliněných by mohl sám velice doplatit na destabilizaci Evropy.

4 0
možnosti
Foto

Oprava: "kolos na hliněných nohou"

0 0
možnosti

Pane Bartošku, já nevím, co se to v té KDU-ČSL děje. Dnes už je to druhý článek na blogu iDNES od člena KDU-ČSL (ten první byl od místopředsedy mladých lidovců), který tady píše něco o tom, že "evropské elity" selhaly nebo že by měly dělat něco zásadně jinak, bránit bezpečnost, naslouchat "lidu" apod. Jde snad o nějakou novou vlnu lidovecké sebereflexe? Vždyť vaše strana je v EP leta součástí největší vládnoucí frakce. Vy jste ta elita, která udávala směr EU, která prosazovala větší integraci členských států v mnoha oblastech a která, jak píšete, selhala. Tak proč teďka naskakujete na podobnou argumentaci? Přizpůsobujete názory ODS, s kterou se (zcela pochopitelně) hodláte v budoucnu spojit?.. Lidovce jsem volil a volil jsem je i minulý týden do EP, ale podobné řeči o selhávajících elitách mi přijdou jako morální kýč. Spojenectví s ODS chápu a vnímám jej z pohledu lidovců jako rozumné, ale jako volič budu muset přeběhnout k někomu jinému.

2 0
možnosti

J22i77ř68í 89H81o37r12á49k

28. 5. 2019 17:15

Evropská unie není Evropa, to se stačí podívat do mapy. Unijní byrokraté podporování levicí a lidovci se dobrovolně své moci nevzdají. Každý levicový projekt velké říše vždy dopadl špatně, mnohdy tragicky. Ať to byl Hitler nebo Stalin. Zakladatelé a ideoví otcové a většina čelních představitelů byli silní levičáci až komunisti - Kalergi, Spinelli, vždyť velká část členů současného nejbyrokratičtější úřadu Evropské unie tzv. evropské komise prošla komunistickými stranami svých zemí.

3 0
možnosti

Ano rodina Kudenhove Kalergi byli primo sileni komunisti. Pane Horaku vase s. ucitelka dejepisu nebyla moc dobra.

4 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,89
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik