Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Zvládneme to. Spolu."

Vy, s tím Vaším povedeným Bratrstvem kočičí pracky tedy určitě. Ale jako recese je to fakt dobré. ;-DR^

6 1
možnosti

Pan autor asi zapomněl, že lidovci byli ve všech vládách po revoluci, kromě "opoziční smlouvy", když nebožtík pan Lux se podělal z nabídky Zemana být předsedou vlády, a současné vlády tj. 22 let. A zase slibují;-€

3 1
možnosti

Prave to, ze se nenacpali do oposmlouvy je cti.

1 0
možnosti

Postavit zemi na nohy, chtějí lidovci. Tuto stranu jsem za posledních 30 let navnímal jako někoho , kdo měl za úkol prosadit církevní restituce spolu s pravicí a pak podporovat pravici, kde to jen půjde v každé pitomosti, kterou vymyslí. Jen bych z toho vyloučil p. Luxe, ten mi připadal jako slušný politik, však taky radši umřel.

3 1
možnosti

My nejen stojíme na místě, ale v něčem se vracíme zpět k r. 1989 či před něj: je třeba zkvalitnit tvorbu zákonů, mít např. při vlád. úřadu pracoviště pro právní analýzy pro jednotli. ministerstva. V nejúspěšnějších západ. zemích se lze inspirovat v jejich zákonech: ty totiž zároveň představují dostatečně oponovanou koncepci pro jednotl. oblasti života (nejen školství či věda a výzkum, ale i bydlení, zdravotnictví, sociální péče, fungování státní a veřejné správy). Dánsko např. zapracovalo do zákona o elektronizaci zdravotnictví požadavky z úrovně EU: do dat se smí nahlížet při souhlasu pacienta, nikoli podle přání poskytovatele péče, jde prý o jeden z klíčových prvků evropských předpisů, ale v našem zákonu tento klíčový prvek chybí.

0 5
možnosti
Foto

K16a70r68e62l 59C48a83c26h

31. 8. 2021 15:30

Zemi zpátky na nohy nepostavíte ani po těchto volbách. Bude se opakovat stále stejná nefunkční bramboračka příliš mnoha stran ve sněmovně. Vznikne slabá koaliční vláda, která tahá za jeden provaz tak, že každá část koalice za opačný konec. A k tomu jim silná opozice bude celé období házet klacky pod nohy. To je totiž výsledek našeho poměrného volebního systému.

Je třeba posílit většinové prvky volebního systému. Čím méně je stran ve sněmovně, tím spíše najde shodu. Dále je třeba uzákonit, nejlépe ústavně, že politická strana účastnící se voleb nesmí odmítnout podíl na vládní odpovědnosti. Vládu by pak skládaly strany v pořadí výsledku voleb, dokud by se nedosáhlo potřebné většiny. Vláda musí být silná na plnění svých cílů a opozice ne tak silná, aby práci vlády nemohla účinně sabotovat. Jen společnou prací lze zem postavit na nohy. Jinak to opravdu nepůjde.

7 1
možnosti

Pane Cachu. Zasadne nefinancovat strany ze statnich penez. Zde tento cin zmensi skalu tech 30 stran, ktere jdou do voleb.

Dale existuje proces pro statni zrizeni, ktere zlodejnu eliminuje skoro uplne. Predstavte si, je na svete od roku 1748. Jedna svetoznama Ustava ma i jmeno stvoritele toho procesu u tohoto procesu.

Treti zlepseni ve statni sprave vyzaduje mensi zmenu v nasi Ustave. Strykni rozdeleni MOCI ve state. Cinitel MOCI vykone by nemel hlasovat ve Snemovne, ktera je domovem MOCI zakonodarne.

Snad to posledni. Zvysit dulezitost Senatu. Vlozenim teto vety do Ustavy :"Senat projednava a schvaluje vsechna navrzena jmena pro dosazeni ministru, soudcu a vladnich cinitelu do funkci spravy statu a do funkci v podnicich se statni ucasti." "trafiky" pro politicke odpadliky by vymrely.

2 1
možnosti

Vždy když lidovec začne mluvit o výstavbě dálnic, vzpomenu si na ministra Šimonovského a jeho naprosto nekvalitní smlouvu s firmou Kapsch na mýtný systém! Bartošku, styď se!

7 1
možnosti
Foto

to byl tunel za všechny prachy ;-D

1 0
možnosti

S vaším "porevolučním" předsedou jsem se dlihi znal a tykal i jsme si. Ale s tím, že se o něm mluvilo, jako o hadu na tři jsem souhlasil.

A Klidná síla sestupuje stále níže.

2 1
možnosti

A co s panem zemskym hejtmanem?

0 0
možnosti

Klidná síla chce něco stavět na nohy? :-) Ti, co mají poločas rozpadu paměti delší než pět let, tak si určitě vzpomenou. Jediné, co vám šlo ve všech vládách dokonale, bylo vydírání koaličního partnera.

10 0
možnosti

Přesně, lidé volili Babiše protože zatočí se zloději a podvodníky, že EET narovná prostředí, prostě všichni ti řemeslníci, které dnes tak úpěnlivě potřebují stavitelé, třeba na Moravě, těm byl vypálen cejch zloděje, mnozí s tím praštili a dnes nejsou k mání. Nejhůř snad proběhla likvidace hospod, smrtící tažení zasáhlo hlavně hospody s malým obratem, tedy ty vesnické, dorazil je virus. O vesnici nemám strach lidi jsou chytří a poradí si, pivko i zábava zůstane, jen ty minimální daně nebudou už žádné. Investice jsou to jo, například stovky milionů do příprav a dokonce i stavebních prací na projekt Jizvy přes celou ČR na přání senilního starce na Hradě. Ani jedna strana nemá o tomhle obludném projektu ve volebních materiálech ani zmínku. Teda nečetl jsem je všechny úplně dopodrobna (třeba školství už mi stačí jen obecně), tak mě překvapí pokud jo.

Česko ovládají kartely, neumím si jinak vysvětlit ty obludné ceny v podstatě na všechno. Ti z nás co jezdí na nákupy za hranice nevěří vlastním očím, rozdíly rostou. Z fleku mohu dodávat stavebninám, totožné obklady za poloviční cenu a další stavební materiál co u nás údajně není k dostání. Myslíte, že to ode mě vezmou, ne, jsem totiž jako dodavatel drahý. Kdo tedy drží ceny nahoře? Taky vidím kamióny plné dřeva jak si to frčí přes hranice, kdopak má asi monopol na těžbu dřeva. Lidé vědí že obří monopol znamená také obří ceny, přesto tenhle monopol u voleb podporují. Je to jistý druh umění manipulace s míněním úzké skupiny lidí, prostředky jsou a schopnosti také. Jen mě mrzí, že demokracie je na tohle nepřipravená, reaguje pomalu, na můj vkus. Sloučení v předvolební koalice proběhlo o několik voleb později, než bylo třeba. Totalita pak dokáže nabrat na síle i když fakticky pro dělný lid neudělá nic, zmanipuluje tu nevýdělečnou část obyvatel a ti co platí daně a monopolní ceny jen zírají.

Přestaňme zírat a alou k urnám. Kdo volí Babiše bude povinně vracet volební dárečky, říkala Alenka, kasa je na dně.

1 4
možnosti

A31l35e70š 62N18o15v84á82k

31. 8. 2021 13:12

ČSÚ:Podle zpřesněného odhadu vzrostl hrubý domácí produkt ve 2. čtvrtletí mezičtvrtletně o 1,0 % a meziročně o 8,2 %.

...

ten Babiš je fakt neschopný...:-)

7 1
možnosti

Myslíte růst z minimální aktivity v minulém roce? Možná, že lepší by bylo nepodlehnout číslu na první stránce a podívat se o čem to vlastně je. https://apl.czso.cz/pll/rocenka/rocenka.presmsocas?jmeno_tabulka=CB8&rokod=20202&rokdo=20212&mylang=CZ&ceny=bc&vystup=obrazovka&priznak=CB&typ=2&jak=2&dejarchiv=0

2 3
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,92
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik