Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Já nechápu proč by měla být korespondenční volba jen pro lidi žijící v zahraničí. Já chci taky volit korespondenčně. Mně se taky nechce jít do volební místnosti a radši bych hodil obálku cestou do práce do schránky. A lidi jako já je určitě víc.

1 1
možnosti
AK

Korespondenční volba bude. S tím je třeba se smířit.

108-ička zase (po způsobu komunistů v roce 1948) převálcuje opozici a prosadí si ji.

Můžeme jen doufat, že až se opoziční strany dostanou do většiny v parlamentu, že ji zase zruší.

A tím zruší i podezření z volebních podvodů, které jsou s korespondenční volbou spojené.

2 0
možnosti
DR

Nejspíš tu už máme přímo ráj na zemi, když se poslanci zabývají podobnými a pro život lidí u nás úplně nepodstatnými ptákovinami.

1 0
možnosti
JD

J80a11n 13D13o92u31š42e67k

18. 1. 2024 16:20

No jo, tak když změníte ústavu tak proč ne. Pokud ne, skončí to u soudu. Ten projedete. Za předpokladu, že nemáme ústavní soudce naprosté trubky.

0 0
možnosti
Foto

Vy jste, pane Bartošku, lidovec a tedy doufám že i praktikující katolík. Napadlo mi toto přirovnání: Korespondenční volba jako zpověď v kostele vyžaduje osobní účast dotyčného. Nemůže tedy přijít faráři korespondenčně poštou, aby mu on zase obratem poslal poštou rozhřešení. Divím se tomu úsilí koalice postupovat při nikým nevyžádané změně volebního zákona tak zarputile proti odporu opozice. To opravdu nemají v dnešní době koaliční poslanci důležitější starosti, než starat se o blaho českých občanů žijících v zahraničí? To je pro ně problém zajet si jedenkrát za čtyři roky na českou ambasádu - májí-li o volby v ČR opravdu zájem? Anebo je to zase jen účelová akce pětikoalice?

9 2
možnosti
AK

Paní Pantlíková to říká správně.

Mně by se taky víc líbilo, kdyby se poslanci přestali zabývat nikým nežádanou ptákovinou a starali se o tuzemce žijící tady.

Navrhuji zabývat se energetikou, s ní spojenou vysokou cenou energií a následně vlastně všeho.

Ten příklad s korespondenční zpovědí a rozhřešením je půvabný a skvělý.

1 0
možnosti
LS

Jistě vás to ohrozí, když se usnadní volby lidem v zahraničí.

Když čtu vaše příspěvky na blogu, paní magistro, mám dojem, jako by vaši identitu používal s. Petřík.

3 3
možnosti

„Co ale odmítám, jsou populisticky demagogické výkřiky o ohrožení demokracie a rozporech s ústavou, navrch od těch, kteří např. ještě v roce 2018 měli korespondenční volbu ve svém programovém prohlášení“

Vážně? Námitka právníka Vondráčka, že tento zákon by měl být projednán v řádném legislativním procesu, kde vládní návrh projde i legislativním odborem vlády, jenž posoudí jeho soulad s dosavadní legislativou včetně souladu s ústavou, a námitka místopředsedy SPD Fialy, že je v té rovnosti, tajnosti a přímosti v rozporu s ústavou? A co čert nechtěl, on se na Primě CNN vyjádřil ústavní právník Kudrna, že tomuto zákonu musí předcházet změna ústavy právě pro onu volbu přímou, rovnou a tajnou. Sdělil i možnou úpravu ústavního textu.

Tak populistické a demagogické výkřiky?

No absolvent zemědělské univerzity a terapeut to skutečně může posoudit, stejně jako středoškolský učitel němčiny. Právník Vondráček z ANO zjevně není a považte, člen „extrémistické a populistické strany“ Fiala má pravdu.

Znovu – Vaše, Rakušanova kompetentnost, jakož kompetentnost celé koalice, včetně absolventa plzeňských práv Marka Bendy je vskutku nesporná.

13 1
možnosti
Foto

J15a61n 29Š44i84k

18. 1. 2024 10:06

Místní gaučoví bojovníci mají do volební místnosti zpravidla pár kroků. V USA musí třeba letět letadlem. Tohle se ovšem těm, kteří jdou na volbu pěšky, těžko vysvětluje. Tohle je protiústavní. Babiš a Okamura melou pořád o někom, kdo tady nežije, ale to jsou žvásty. Většina lidí, kterých se tohleto týká pracuji venku krátkodobě, nebo tam studuji, jsou na služebních cestách. Hezký den

4 6
možnosti
JH

J28a85n 98H73r51u94š41k76a

18. 1. 2024 10:13

Hlavně ten lhář to měl ve své knize i programovém prohlášení vlády...ale zjistil, že v zahraničí jsou obvykle lidé příčetní a bez pomocné školy, takže nikdy ANO ani SPD volit nebudou...prostě normální lhář...

Sám by měl táhnout do země původu a přestat rozeštvávat méně chápavé jedince...

5 4
možnosti
Foto

Korespondencni volba je zjevne protiustavni.

Volby musi byt tajne, to u korespondencni volby nelze zarucit.

Korespondencni volba z ciziny porusuje ustavni pozadavek na rovnost volby.

5 12
možnosti
JH

J96a96n 32H71r24u54š47k53a

18. 1. 2024 9:48

Rovnost volby porušuje to, že lidé v cizině volit fakticky nemohou, nebo musí překonávat vzdálenosti 3000 km a pak se dozví na zastupitelském úřadě, že je nemají v seznamu, i když se tam přihlásili...

Stejně protiústavní a netajné jsou volby na LDNkách a pod, kdy vůbec není jasné, co tam těm stařečků ty sestry natalčí do hlavy, než začnou házet veřejně do urny svou volbu...

Vtipné je, že se protiústavností a svobodou ohání strany, které jsou nedemokratické a jejich majitel řídí vše včetně názorů svých zaměstnanců...

8 6
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,92
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik