Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

L58u20b96o78š 92K91r34i70m49l

22. 2. 2024 13:27

Pane Bartošku, měl byste začít tím, že budete sedět jen na jedné židli. Pak možná budete mít čas na práci a analýzy dat. V současné době se vyčerpáváte politickým marketingem a kvalita jde k nule.

0 0
možnosti
PC

Přesně tak! Mimochodem tento velmi arogantní pán vyzývá občany k nezapomínání, ale zjevně paměť mnohých z nás podceňuje. Víme totiž, že KDU - ČSL (dříve jen pod zkratkou ČSL) byla VŽDY na straně momentální moci, kterou aktivně podporovala, ať už se jednalo o moc komunistickou, nebo nacistickou.

0 0
možnosti
DR

To jsou všechno na adresu Ruska sice pravdivé, ale už ohrané fráze, které už tady slyšíme dva roky.

A co tedy navrhujete? Zbraně a munici už skoro není odkud brát a ten kdo ji ještě má, už ji většinou ani dodávat nechce a lidské zdroje, které Ukrajinu trápí především, jim nikdo nedodá.

Snad leda vy jako politici udělat nějaký "audit" ukrajinských uprchlíků u nás a všechny ty, na které se vztahuje ukrajinská branná povinnost, vypakovat zpátky. Určitě je jich nejen u nás dost a dost.

1 1
možnosti
Foto

Jak vás tak sleduji, vy byste asi také při prvních problémech zahnul kramle.

1 0
možnosti
Foto

J81a82n 13Š81i29k

21. 2. 2024 12:39

Rusku válka vyhovuje, protože přitom zbrojí a čím víc bude zbrojit, tím více bude nad vodou držet uměle ekonomiku. Krym a Donbas proto není jejich konečná stanice. To, jak si umí vyložit dějiny předvedl v plné nahotě Putin v rozhovoru s americkým novinářem. Z celého toho jeho pomateného blábolení vyplynul jeden velký závěr: Chce obnovit Sovětský svaz a přitom si ukousnout ještě kus dalších zemí, třeba Polska. Daří se mu tak úspěšně ničit budoucnost celého Ruska. Hezký den

8 5
možnosti
JN

J55o16s38e75f 76N80i15k61l

21. 2. 2024 13:35

Západu válka vyhovuje, protože přitom zbrojí a čím víc bude zbrojit, tím více bude nad vodou držet uměle ekonomiku...

3 6
možnosti
JZ

Ukrajina není dokonalou zemí, to nikdo rozumný nepopírá, ale Rusko je daleko horší a navíc Putin je novodobým Hitlerem. Z toho je třeba vycházet.

6 6
možnosti

Ano je třeba vycházet z toho co nadiktuje profesionální propagandista a "nezávislý publicista" pan Jan Ziegler.

7 3
možnosti
JZ

Tohle je současné Rusko, které je třeba zničit. Mafánský stát řízený zločineckým gangem z Kremlu.

Současná Ruská federace je rájem gaunerů všeho druhu, kteří pevně drží otěže v ruce, rabují nešťastnou zemi a obírají ji až o polovinu státního rozpočtu. Je neštěstím pro Českou republiku, že Miloš Zeman je ke této skutečnosti slepý a hluchý. Nebo, a to je horší, nechce vidět a slyšet.

Prezidentský kandidát, který se probudil ze zimního spánku na Vysočině se zamyslel, a navrhl Rusku členství v Evropské unii (vida jej eurofederalistu), prý proto, že je to podle něj standardní euroamerická země. To ovšem není pravda. Každý by si měl přečíst vynikající knihu výborného britského komentátora a znalce Ruska Edwarda Lucase Klam, s podtitulkem špioni a lži aneb jak Rusko obelhává Západ, kterou nedávno vydalo pražské nakladatelství Mladá fronta (nemá nic společného s MFDNES).

Autor přesvědčivě dokazuje na faktech, že v současném Rusku je vysoká propojenost organizovaného zločinu a státní správy včetně tajné služby FSB. Lucas poukazuje na případ mladého právníka Sergeje Magnitského, který byl umučen v ruských věznicích jen proto, že hájil svého klienta a odhalil masivní daňový únik za asi 230 milionů dolarů, o které byli obráni ruští daňoví poplatníci. Měl ovšem smůlu, tyto peníze ukradli podle důkazů, které měl Magnitskij k dispozici, přední důstojníci FSB a protikorupční policie! Tito lidé mají nyní na kontech miliony dolarů, které by si ze svých platů nemohli pořídit a nikoho to v Putinově říši nevzrušuje.

Ano v Rusku jsou běžně likvidovány slušné firmy, které se znelíbí nebo někdo z výše postavených dostane chuť na jejich majetek. Pak následují vymyšlená obvinění a konec. Čili se jedná o něco podobného co u nás provozovala tzv. konkurzní mafie se soudcem Berkou v čele, který posílal do konkurzu zdravé společnosti. Rozdíl je v tom, že u nás Berka skončil za mřížemi, kdežto v Rusku se podobná činnost provádí v daleko mohutnějších rozměrech a navíc beztrestně.

5 4
možnosti
JZ

Odborníci odhadují, že za Purinový éry od roku 2001 měl být státní rozpočet bohatší o čtyři triliony rublů, z toho ovšem dva byly rozkradeny. Důkazem toho je, že Rusko stále patří k zaostalým zemím. Na rozdíl třeba od Čín se zde nestaví vysokorychlostní železnice, dálnice, moderní letiště a vůbec celá ruská infrastruktura je v katastrofálním stavu. Zdejší věda se také nemůže vykázat nějakými mimořádnými úspěchy na světové úrovni.

Kapitolou pro sebe jsou také zdejší velké státní společnosti typu Gazpromu, Rosněftu a dalších, které jsou zdrojem a terčem nejen korupce, ale zároveň také působištěm i kolbištěm zločineckých struktur. Ano, různé mafiánské skupiny vedou v Rusku litý boj o moc, což dokonce mívá tragikomické vyústění. Tak třeba nedávno jeden z moskevských policejních šéfů vyzval veřejně v tisku k příměří mezi dvěma gangy.

Vedoucí španělský prokurátor José Grinda Gonzalez vyšetřoval asi deset let ruské mafie a jeho závěr byl jasný. V obsáhlém rozboru uvedl, že Rusko a Bělorusko jsou mafiánské státy, kde nelze rozlišovat mezi činnosti vlády skupinami organizovaného zločinu.

Mám obavy, že Miloš Zeman coby důchodce na Vysočině ztratil kontakt s realitou nebo, a to by bylo horší, je na ruské mafiánské skupiny napojený. Zatím se totiž chová spíše jako ruský gubernátor než jako kandidát na prezidenta České republiky. Proto ti, co svoji vlast mají opravdu rádi, nemohou volit někoho, kdo podceňuje organizovaný zločin, který by ji z Východu brutálně napadl jako metastáza.

4 5
možnosti
JN

J96o68s45e67f 30N26i44k88l

21. 2. 2024 11:48

"...Pár dní a bude to přesně dva roky, co Rusko začalo válku...."

Ano, Rusko je agresor. Jenže nic se neděje samo od sebe. Vše má nějakou příčinu. Selhala diplomacie posledních 20 let. Už samotní Ukrajinci přicházejí na to, že to není jejich válka ...

4 9
možnosti
JZ

Ukrajina je bezdůvodně napadenou zemí ruským agresorem. Příčinou je dlouhodobě Putinova snaha opětovně ovládnout země bývalého SSSR. Putin už dávno před rokem 2014 vyhrožoval zabráním Krymu a východní Ukrajiny.

7 4
možnosti

Jistě pane Bartošku, jen kdyby realita, jakákoli nebyla trochu jiná. O čemž ví celý svět, nejen on i takové instituce jak jsou Stratford či RandCorporation. Vy sám nepochybně plně podpoříte profesora historie Kyjevské národní univerzity Borysenka, který tento týden na Ukrajině na síti META obsáhlý komentář o vysokém věku vojáků Ukrajinské armády, a celý svůj odborný text uzavřel hodnocením, že nevyhnutelná smrt většiny mobilizovaných mužů ve věku nad 40 let, buď ihned na frontě, a nebo v důsledku jejich zranění později v týlu, bude mít na budoucnost Ukrajiny velmi příznivý vliv, protože se jejich smrtí prudce sníží veřejné zdravotní, penzijní i sociální výdaje, a klesnou ceny nemovitostí. Podle výpočtů profesora Borysenka, ukrajinský muž po dosažení věku 40 let přestává být pro stát přínosem, protože děti už vychoval, daně už zaplatil, a jeho odvody do státní kasy se budou už jen snižovat, kdežto jeho požadavky na léčení, na sociální podporu a na důchod budou už jenom růst! Proto je podle výpočtů profesora Borysenka pro ukrajinskou ekonomiku výhodné, nechat tyto muže, aby zemřeli v boji proti Putinovi, a přestali zatěžovat svými rostoucím životními náklady ukrajinský státní rozpočet! Profesor Borysenko se stal ihned terčem všeobecného vzteku, a Ukrajinci jej začali hromadně obviňovat, že je Hitlerův kazatel, a ne profesor historie, a donutili ho, aby příspěvek smazal!

ttps://bukvy.org/post-profesora-knu-pro-serednij-vik-cholovikiv-u-zsu-vyklykav-oburennya-korystuvachiv-soczmerezh/

5 9
možnosti
JZ

Celý svět ví, ba rozdíl od lháře Špáty, že Ukrajina je napadenou zemí.

6 4
možnosti
IB

Já jsem úplně alergická na: kdoví, jak to bylo . Agresor je přece evidentní, co v tom kdo hledá něco jiného. Ale zase mě hřeje u srdce ta vlna solidarity našich lidí, kolik poslali na Ukrajinu peněz . Těch slušných lidí je v ČR většina, jen pořád někde nehulákají a není jim dáván prostor, což je škoda.

13 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma Slava Ukrajiny.

9 3
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,92
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik