Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Host8

7. 8. 2012 11:30
Přechodná skupinka vládních politiků

se rozhodla předat výkon státních služeb do rukou privátních finančních skupin. Ty budou spravovat náš sociální systém. Časem zavedou další a další poplatky. A jejich zisky budou horentní. Privátní firmy neprovozují systém za náklady, ale vždy musí mít zisk.

Asi je to další věc, která se bude muset změnit. Finanční skupiny by se něměly systémově angažovat do funkcí státu. Kdo chce, může se již dnes nechat přeposlat prostředky na účet.

0 0
možnosti

Vendula Voláková

7. 8. 2012 12:42
Re: Přechodná skupinka vládních politiků

Jste schopni garantovat, že nedojde k pozdějšímu zpoplatnění služeb, které jsou nyní při zavádění karty zdarma (např. jeden výběr z bankomatu České spořitelny)?

Poplatky budou vycházet ze smlouvy uzavřené s Ministerstvem práce a sociálních věcí. Česká spořitelna se zavázala poskytovat držitelům sKaret standardní služby po dobu platnosti této smlouvy (12 let) bezplatně.

Kolik Ministerstvo práce a sociálních věcí spořitelně za vydávání a provozování sociální karty zaplatí?

Ministerstvo spořitelně nic platit nebude. Veškeré náklady hradí Česká spořitelna.

zdroj: http://www.skontakt.cz/sportal/menu/cs/main/nav02_faq3

0 0
možnosti

Klára Gajdušková

7. 8. 2012 10:22
reakce České spořitelny

Dobrý den, ráda bych uvedla názor Jana Bartoška na pravou míru. Situace je totiž přesně opačná, než jak se ji autor snaží, patrně bez bližší znalosti skutečného stavu, vykreslit. Je to Česká spořitelna, která převezme podstatnou část agendy od MPSV – konkrétně zajištění výplaty sociálních dávek.

1. Česká spořitelna poskytuje veškeré služby související s vydání a provozováním sKarty zdarma. MPSV ji tedy za nic platit nebude, naopak získá instituci, která technicky zajistí výplatu dávek.

2. Úřady práce rozhodně nikomu bankovní konta zřizovat nebudou, ta jsou zřizována automaticky.

3. Účty vedené k sKartě jsou pouze virtuální, technické účty sloužící výhradně k výplatě sociálních dávek. Nelze na ně převádět jiné prostředky a dělat transakce obvyklé u standardních běžných účtů.

4. Za užívání virtuálních účtů nebudou příjemci dávek (ale ani MPSV) spořitelně nic platit.

0 0
možnosti

Klára Gajdušková

7. 8. 2012 10:23
Re: reakce České spořitelny

5. Zaměstnanci úřadů práce rozhodně nedělají „dealery našeho zboží“, jak tvrdí Jan Bartošek.

6. Ve zkušební fázi dostane sKartu vzorek příjemců všech druhů sociálních dávek, nikoli pouze „bezproblémové skupiny“ klientů. Česká spořitelna rovněž ve spolupráci s několika organizacemi handicapovaných připravuje kroky ke zlepšení dostupnosti svých bankomatů pro vozíčkáře.

7. Opakovaně jsme uváděli, ze projekt pro nás není v nejbližší době ziskový. V první fázi jde pro Českou spořitelnu o čisté nákladovou položku. Případný potenciální výnos v budoucnu je závislý na využívání karet pro platby u obchodníků.

Všechny aktuální informace a odpovědi na dotazy týkající se sKaret jsou pro zájemce, tedy i pro pana Jana Bartoška, k dispozici na průběžně aktualizovaném webu http://www.skontakt.cz

Klára Gajdušková, ředitelka odboru komunikace České spořitelny

0 0
možnosti

masoreti

6. 8. 2012 22:46
další podstatná výhoda pro sociálně slabé

dokud jsou peníze na účtu a nejsou vybrány v hotovosti, nemůže na ně exekutor, oni se k těm penězům nedostanou, protože nebudou na žádném osobním účtu. zabavit se dá jen hotovost nebo peníze na účtu majitele. takže kdo bude kartu používat výhradně k platbám, spolehlivě exekutory odstřihne od svých dávek.

0 0
možnosti

Host8

7. 8. 2012 11:36
Re: další podstatná výhoda pro sociálně slabé

Pokud vím, tak se říkalo, že se s exekutory udělá dobrovolná dohoda, aby na účty nesahaly. Ale při pověsti exekutorů nevím. Ty by bylo dobré zrušit, protože v mnoha případech porušují zákony, zabavují majetek na který není nárok  a prodávají pod cenou a celá tato skupina se naprosto zvrhla. Asi není dobré udržovat něco, co je možným zdrojem organizovaného zločinu.

0 0
možnosti

Libertad

6. 8. 2012 17:54
Najde se advokát?

Vše co je napsáno v tomto blogu, by po úpravě, se mělo stát součástí podání trestního podání na pana ministra Drábka a další osoby. Jeho lži o úsporách jsou kolosální. Zcela jistě jde o nehospodárné nakládaní veřejnými prostředky. Jestli z hlouposti nebo z důvodu obhacení by prokázalo trestní řízení. Útisk, vyčleňování ze společnosti a ponižovámí tělesně postižených je doložitelný.

Najde se advokát, který podá trestní oznámení? A ČSSD by měla toho advokáta zaplatit. Odvedla totiž špatnoupráci v parlamentu.

2 0
možnosti

soudce1

6. 8. 2012 16:33
?

Taky by se mi libilo dostat na ucet nekolik miliard a cekat az si je nekdo vybere. Nebo nevybere? Pred tim, kdyz  se posilali penize postovni poukazkou, tak si posta (statni podnik) neco nauctovala, ale to co se nevybralo zustalo na uctu MPSV. Ted to bude na uctu CS ;)[>-]V

2 0
možnosti

bednarik62

6. 8. 2012 14:49
Jestli

si koumáci nevytvářejí téma, na kterém by mohli získat potřebnou popularitu, která by jim nezajistila setrvání u žlabů. Totiž můj blízký příbuzný má přes 85 let a zůstává v klidu a pohodě a vidí v opatření kousek zavedení pořádku v současném socialistickém bordýlku, kde jiní koumáci, byť absolventi 4-5 tříd Zvláštní školy si dokážou vybudovat systém vyplácení X způsobů sociálních dávek, většinou zcela nadpočetným, a zejména nepřehledným.

0 0
možnosti

Libertad

6. 8. 2012 17:59
Re: Jestli

No pokud se na úřadě jistých spoluobčanů bojí, tak přidají jednomu konkrétnímu občanovi dávek třeba deset. A to přesto, že je pan Drábek počet druhů dávek tak "úspěšně" zmenšil.

0 0
možnosti

masoreti

6. 8. 2012 12:15
myslím, že přeháníte

předně, používat kartu už dnes umí téměř každý, takže lidí, co to budou potřebovat je minimum, spíš jim to vysvětlí příbuzní. takže se víceméně počítá, že v tomto jsou lidé gramotní. to je jako kdybyste argumentoval tím, že žadatel na cokoliv by se neměl dostat do kontaktu s lejstry, protože co kdyby neuměl číst a psát, tak by nám to chudinka neuměl vyplnit.

za druhé, spořitelna s tím má nepochybně náklady. čipová karta stojí minimálně několik desetikorun, provoz bankomatů je jedna z nejdražších bankovních služeb. asi nezakládá žádné indivudální účty, zřejmě bude jeden univerzální a kolik toho má klient na kartách se bude menežovat nastavením zůstatků na kartě.

nikdo je nemusí používat a bylo by asi v systému dražší, vyčleňovat klienty co ji chtějí a ty co ne.

karty jsou určitě dobrý počin, moderní a pro mpsv levný. jedinou výtku a to dost podstatnou, co k tomu mám, je, že stát posílá spořitelně peníze dopředu, místo toho, aby s ní každý den zúčtovával provedené transakce.

0 0
možnosti

Worff

6. 8. 2012 14:23
Re: myslím, že přeháníte

Hm, zkuste si sednout na invalidní vozík a jet vybrat peníze z bankomatu (máte-li štěstí, že bankomat je ve vaší obci). Zkuste si vybrat z bankomatu peníze, když třeba nemáte prsty nebo ruce vůbec... Zkuste si přečíst úřední formulář nebo brožurku, když jste slepý... atd... Autor nepřehání! Ale MPSV to vůbec nezajímá, divil bych se, kdyby příslušné osoby na tomto asociálním kroku nebyly hmotně zainteresované...[>-]

6 0
možnosti

Jan Ruzicka

6. 8. 2012 9:41
Co je to KDU-ČSL?

0 0
možnosti

zasadil

6. 8. 2012 19:07
0 0
možnosti

petrph

6. 8. 2012 8:37
v tomto případě je to tedy naoprosto naopak

Přece to platilo dosavad, že  .MPSV dosud platilo své dosavadní bance desítky milionů  za posílání  sociálních dávek klientům    "přímo " na jejich účty, a další stamiliony za  výplatu poštou.

Teď se to mění- tohle bude zdarma,MPSV prostě pošle celkovou částku na jeden účet České spořitelně-a k tomu seznam lidí kolik má kterému  umožnit vybrat z jeho S-karty,.

Ty miůiardy si bude muset ČS vybrat  jinak než na poplatcích.A je její věc jak.Ovšem- je to spíš danajský dar Až zase MPSV bouchne registr (resp.  ten jejich se  pořádně ještě ani nerozběhl)-tak to je Spořitelna,kdo mediálně převzala zodpovědnost za nevyplacené dávky.Na jejich pobočkách budou stát stovky rozzlobených klientů a ptát se proč z jejich S-karet nelze nic vybrat, na jejich úředníky budou ti klienti(zvlášt ti jistí)třeba sprostí a agresivní,Jejich pobočky budou okupovat TV štáby s reportážemi ala"Česká spořitelna nevyplácí svým klientům".Jak se říká reklama  "k nezaplacení".Takhle se totiž obvykle spouští run na banku

0 0
možnosti

Kaziateta

6. 8. 2012 10:32
Re: v tomto případě je to tedy naoprosto naopak

A to jsi Drábkem placený nebo jen tak hloupý od narození?

4 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,89
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik