Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:-).......Můžete mi pane Bartoško, věrohodně vysvětlit, proč ministr Havlíček podepíše 14 dní před volbami, bez projednání vládou, memorandum, které se může naší republice setsakra prodražit! To bylo zadarmo, nebo za to něco pro ČSSD zadluženou, káplo? To nemohlo těch pár dní počkat až po volbách? Memorandum je příslib! POkud bude druhá strana chtít, nejde si vždycky důvod v čem jsme jí nevyhověli, nebo poškodili. A.......,.přijde mezinárodní arbitráž! Tam se jede o miliardy! Pamatujete Železného NOVU? Vyplázli jsme 10 mld, ani jsme nemrkli! Co je proti tomu Babišových 50 mil. které nebyly ukradeny, ale realizovány. Pamatujete na Diag Human...Šťáva. krevní plazma, shodou krajan Kalouska, Tam už je po arbitráži, kvůli jednomu dopisu min. zdravotnictví dluh vč. úroků kolem 30 mlrd.

Opravdu je memorandum jen pozvání na pivo? !!!!!!

4 1
možnosti
Foto

Pane Nováku ,zjistěte si na internetu, co je memorandum. Je to velmi, ale velmi jednoduché a to jistě při své inteligenci zvládnete. Stačí zadat memorandu, a je to. Tam pak zjistíte, že memorandum není žádní právo k těžbě. To, co nás bude stát peníze je to, pokud to nebude těžit Australská firma. Nebo si myslíte, že firma, která má platnou smlouvu s naším státem, od roku 1993 nám předá plány o výsledku průzkumu a řekne, tak tady to máte, tady jsou velká ložiska lithia a v tichosti odejde a zahodí tak x milionů, které do průzkumu investovala. Tak, pokud si tohle myslíte, tak jste hodně, ale hodně naivní a je vidět, že jste fanatický koblihožrout. Jinak, když vám ukradnu 100 000 kč a ty investuji na výstavbu své hospody, tak když se na to přijde, že jsem je ukradl, tak vám je vracet nebudu, protože jsem je podle vaší logiky investoval.

1 0
možnosti

Memorandum znamená, jako když si se svým známým slíbíte, že až se příště uvidíte, tak spolu můžete zajít na pívo.

Smlouva na průzkum ložiska s jistotou následné těžby znamená, že vám známý zaplatil pívo dopředu a když ho vychlastáte s někým jiným, bude chtít prachy zpátky.

Velké haló nemělo být tedy okolo memoranda a slabé ČSSD tak zbyla jen nudle u nosu. Plně se ukázalo jak silné může být ovládat média.

1 0
možnosti
Foto

Kdyby Babiš, zručný demgog si dal práci a třeba si zjistil, co je memorandum, tak by věděl, že to není žádné právo k těžbě. To mělo v případě, že bude zahájena těžba litihia upevnit vliv našeho státu na těžbu. Proto, takové memorandum může podepsat ministr a nepotřebuje k tomu souhlas vlády. Jinak firma má povolení k případné těžbě od roku 1993. Zda se bude těžit to není stále jisté a Babiš si už naklepává demagogická brka.

2 2
možnosti
Foto

Ještě jednou. Memorandum o porozumění znamená jen tolik, že obě strany jsou připraveny jednat o takové smlouvě a pokud se dohodnou, ji uzavřít. A tu smlouvu bude v každém případě uzavírat nová vláda!!! Navíc Australané mají od roku 1993 prospekční smlouvou o hledání ložiska lithia na Cínovci zaručeno PŘEDNOSTNÍ právo na uzavření takové smlouvy, a že tohle privilegium s nimi dojednali dávno a dávno ministři za ODS a Babišovo ANO. Memorandum vyšlo tiskem a to i v místním zpravodaji města Dubí, které je s firmou stále ve styk. Takže co je zde uvedené uvádím. Australané v memorandu výslovně konstatují, že jsou ochotni zpracovávat vytěžené lithium a to až do fáze finálních výrobků v České republice! Tedy žádné vyrabování rudy. Hodlají respektovat zákony a jiné závazky republiky, které by mohly mít vliv na těžbu a následné zpracování rudy! Jde o jednoznačný a explicitní závazek. Maximalizovat podíl českých subjektů na zpracování rudy. Minimalizovat dopady na životní prostředí. Umožnit kapitálový vstup České republiky do těžebního podniku, pokud o to ČR projeví odpovídající zájem, což po podpisu memoranda ještě výslovně potvrdil generální ředitel EMH Keith Coughlan „Jsme připraveni pokračovat v jednání s českým státem a společně definovat možné synergie v oblastech těžby, zpracování a využití lithia, včetně možného zapojení českého státu jako kapitálového účastníka projektu,“. Diamo nemůže těžbu převzít, bez souhlas, protože Australané mají od roku 1993 smlouvu o právu k provádění průzkumu a přednostní právo k případné těžbě a je zde doložka o ochraně investic. Pokud někdo náhle jejich nález vytěží třeba nějaké Diamo, pak rozhodně Australané využijí smlouvy o ochraně investic k arbitrážnímu jednání. S jasnou šancí na naprostou výhru a nás stát bude solit ne miliardy, ale biliony.

1 1
možnosti

Pane poslanče nedělám si iluze o panu Babošovi a z mnoha důvodů ani o Vás. Dere se mi na mysl známá pravda - Podle sebe, soudím tebe!

6 2
možnosti

K98a28r79e42l 57B93o41k

2. 2. 2018 9:36

To od Vás s Vaší minulostí sedí.

1 3
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,89
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik