Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Neslýchané. Nemá představu o vývoji státního dluhu a při tom nese na bedrech zodpovědnost za nás všechny.

1 0
možnosti
JH

Pravil lidovecký bubák...:-)

2 0
možnosti
LK

Ono opravdu se mi líbí, jak se neustále hraje tragédie nad rozpočtem. Ale obtěžoval se někdo podívat do statistik, jak se vyvíjí státní dluh v posledních 5 letech? Státní dluh v posledních letech nejen že neroste, ale je aktuálně nižší, než byl v roce 2012. A když se podíváte opět do statistik, tak jasně vidíte, jak státní dluh rostl a rostl a najednou poslední roky neroste, ale dokonce mírně poklesl.

Poměr státního dluhu vůči HDP trvale klesá, letos se nejspíše dostane již na hranici 30%. Zatímco prakticky všechny státy na západ od nás jsou na úrovni 90-110%, taková Itálie a Řecko ještě mnohem dál. V podstatě máme v rámci EU asi 4. nejnižší státní dluh, ratingy agentur nám rostou, tím i financování státního dluhu zlevňuje, kdy si půjčujeme levněji.

Já naopak na plánování sekery 40 miliard problém nevidím. Opravdu si myslíte, že by prošel rozpočet s plánovaným přebytkem 20 miliard? Okamžitě by se řvalo do médií, jak se mohlo přidat důchodcům, jak se mohly zvedat platy lékařům a učitelům ... okamžitě by se řvalo, jak se to někde mohlo doopravdy projíst. Takto je plánovaný schodek a ministři místo aby hledali, kde peníze rozházet, mají naopak musí hospodařit. A pokud to ve výsledku skončí kladnou nulou a pár miliard to z dluhu umaže, tak je to jedině dobře.

Státní dluh ve výši necelých 1,7 bilionu korun není možné umazat za jedno volební období. Není možné jej umazat ani za 5 volebních období, tedy za běžnou životnost politika. Proto žádný politik nepůjde cestou, že by chtěl aktivně odmazávat státní dluh. Musel by udělat taková drastická opatření, že by v dalším období nedostal ani 5% ... umazal by kousek dluhu, volby by vyhráli socani a udělali by do rozpočtu opět takový zásek, jako za dob vlády Zemana a jeho nástupců ... pán z KDU-ČSL by si to měl pamatovat, často totiž v těch vládách, co projedli naši budoucnost byli.

7 0
možnosti
JH

J74i89ř93í 71H77o91r38á27k

25. 10. 2018 16:19

Logika bankrotáře: půjčím si peníze, přesto mi dluh klesne, Něco jako špidlovské "zdroje jsou", zdrojem jsou i půjčené peníze.

1 1
možnosti
LC

Ano projedli jsme svou budoucnost, když lidovecký předseda rozpočtového výboru PS a pak ministr financí flákal v době růstu HDP kolem 6% schodky rozpočtu až 100 mld.

3 0
možnosti

Drzé čelo lepší než poplužní dvůr.

A to pro vás, lidovce, platí bezezbytku. Udělejte si pořádek "doma", a pak kritizujte ostatní.

8 2
možnosti
PK

P62a89v76e85l 80K13a51m12a93s

24. 10. 2018 22:30

Jak snadné. Chci být předsedou, napíši blog. A ani nic nevymyslím, budu pouze kopírovat slova jiných. Kdyby autor byl někdy předsedou, jeho strategie by asi byla, On říkal ...

3 0
možnosti
AK

Sehnat 4 miliardy na silnice 2. a 3. řádu je snadné.

Stačí zrušit nesmysl ministryně Valachové o názvu inkluze, který má ty 4 miliardy stát a proti kterému jsou z řady neekonomických důvodů i dlouholetí pedagogové.

A že se Kalouskovi nelíbí rozpočet?

Ještě jsem nezažil, že by se mu nějaký líbil (kromě těch, co sám připravoval).

Tak bych si s tím starosti nedělal.

12 0
možnosti
Foto

Bohužel, odhlasoval jste nesmyslné církevní restituce a nyní ty peníze v rozpočtu zoufale chybí. A teď, místo omluvy občanům a snahu a nápravu si ještě stěžujete. Raději se někde zdekujte a doufejte, že se na to zapomene !

6 3
možnosti
DR

KDU v době schvalování restitucí vůbec v PS zastoupena nebyla, tudíž pro ni ani nehlasovala. Tedy předpokládám i pan Bartošek, pokud nebyl v té době v jiné straně. Takový "nepodstatný" detail vám ale jistě nevadí.

2 0
možnosti
SN

:-)......Před chvílí jsem se díval na tabulku hodnocení MMF. Jsme na desátém místě v EU. Je to špatný výsledek ?

2 0
možnosti
Foto

no jo, ale za to vláda opravdu nemůže

1 0
možnosti
JH

J85i75ř36í 78H53o87r72á56k

24. 10. 2018 19:23

Pane poslanče, vždyť jako lidovci jste Babišovi čtyři roky při těch rozpočtových dírách svítili, teď byste měli pouze významně mlčet. A Kalousek? Měl smůlu, že byl ministrem financí v době krize, ale svým neumětelství krizi u nás ještě prohloubil. Taky naplánoval rozpočet na růst plus tři procenta v době, kdy se vědělo, že ekonomika bude minimálně dvě procenta mínus.

10 1
možnosti
VH

Nikoliv - naplánoval ho v době, kdy se vědělo houby. Předkládal ho v době, kdy se začalo (celosvětově) uvažovat, že to v nejbližší době možná nebude cesta růžovám sadem - musel, neb mu to ukládal zákon.

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,66
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik