Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už v roce 1929 podnikla Rudá armáda na Stalinův příkaz invazi do Afghánistánu. O padesát let později se odehrála sovětská invaze, při níž byl za pomoci sovětských speciálních jednotek zavražděn prezident Amín a dosazen Babrak Karmal. Sovětská invaze měla dalekosáhlé a velmi krvavé následky. Počet obětí na lidských životech se odhaduje až na dva miliony. Válečných uprchlíků bylo šest a půl milionu, zraněných afghánských obyvatel (převážně civilistů) 3 miliony.

Do afghánské války se v jejím průběhu zapojilo přes 600.000 sovětských vojáků. Z toho jednotky KGB měly 90.000 lidí. Válka se táhla deset let, skončila v únoru 1989 a ve svém celku znamenala fatální porážku agresora. A je označována jako "sovětský Vietnam". Výrazně také přispěla k pádu komunistického impéria.

Od rozvratu Afghánistánu sovětským zasahováním a válkou v letech 1979-1989 se odvíjí celá další bolavá historie této země. Fakticky až dodnes.

1 3
možnosti

Díky! Pozoruhodné je, jak Stalinovi pohrobci zde mínusují pravdu! :-)

0 0
možnosti
Foto

Nepřítele za humny už máme, a to v mase neidentifikovaných a neidentifikovatelných imigrantů zvolna obsazujících vynbrané země EU. Jednou z příčin, proč se tak děje, je invaze vojsk NATO na Blízkém a Středním východě.

Stáhněte vojska a nechte domorodce, ať si ve svých zemích dělají, co chtějí. Jsou to jejich země, ne naše.

7 1
možnosti
Foto

J59i36ř57í 92K18i91n28d73l

14. 11. 2018 17:43

Stejně tak před Mnichovem tohle uváděli občané Francie a V. Británie. Nejedná se o invazi vojsko, ale rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN, které byl prodlouženo a se kterým rozhodnutím souhlasilo Rusko i Čína.

2 2
možnosti
JS

Stáhnutí našich vojáků považuji za nesmysl. Za ideální bych považoval stáhnutí vojáků ze všech cizích území a zastavení dodávek zbraní na tato území. Ovšem to je k smíchu. Co by zbrojovky vyráběli.

2 0
možnosti
Foto

J85i23ř96í 43K39i80n53d19l

14. 11. 2018 17:45

Pane Slavíčku, zbrojovky mohou vyvážet zbraně na základě licence, kterou uděluje stát. Licenci nelze dostat na dovoz zbraní na kterých bylo vyhlášeno embargo. Jedině, kdo na to kašle je třeba Rusko.

1 3
možnosti

R^

Žijeme v nelehké době hybridní, informační války. Neskákejme komunistům na lep, kteří bezhlavě podporují ruský imperialismus v rozporu se svojí ideologií!

:-)

2 3
možnosti
AL

To jsou mi věci.

Komunisté podporují imperialismus. :)

Že vy jste jim doktore už na tel "lep" skočil?

Opakovaně.

:-)

4 2
možnosti
Foto

Díky za článek.

To je všude řvaní, že se má bojovat proti terorizmu. Anebo, že se mají problémy řešit tam, kde vznikají. Ale když to děláme, tedy bojujeme proti terorizmu a podílíme se s našimi spojenci na úsilí řešit problémy tam, kde vznikají, je to zase špatně. ;-D;-D;-DStejné je to s nadáváním na Evropskou unii: Spílalo se EU, že snažila držet se systému střídání letního a zimního času. A když se nyní EU snaží o návrat k přirozenému dodržování středoevropského času po celý rok, zase je to od ní diktát a úplná hrůza! ;-D;-D;-D

2 3
možnosti
Foto

Oprava: "že se snažila držet"

0 0
možnosti
AL

Utíkat nebudeme

-------------------------------

To je skvělá zpráva! R^

A jak už jste tam dlouho, pane autore?

5 2
možnosti
JH

Jestli budeme, nebo nebudeme utíkat, nezáleží ani tak na nás:-)

Kdysi jsem se dost věnoval období do roku 1948. Lidovci to tehdy nevyhráli, ale jejich novináři i politici vyvolavali respekt.Je to strašlivej sešup když to porovnávám s dneškem - s lidoveckými giganty vašeho a Jurečkova typu.

6 1
možnosti
Foto

Neexistuje otázka, zda se mají čeští vojáci odněkud utíkat, jde o to, zda odtamtud nemá odejít NATO. A také každá vláda i každý jednotlivec musí mít svobodu agitace za to či ono.

Ale je otázkou, zda můžeme někde zůstávat, když z dronů sestřelujeme svatby Takové omyly nemůže žádná intervence přežít ve zdraví.

5 1
možnosti
JP

Pane Bartošku, vy nevíte o čem mluvíte. Budete dětem těch padlých vojáku dělat otce? Dáte jim k transplantaci vaší ruku, nohu, případně jinou část těla? Podle mého názoru, jsou vaše řeči pro normálního člověka nepřijatelné.

6 2
možnosti
BH

Jsou situace, které je dobré předcházet. Je snad lepší odejít se vztyčenou hlavou nebo být vyhnán?

Samozřejmě ne ihned při prvotním nezdaru, ale jasně stanovit cíl a dobu naplnění.

Pravidelné vyhodnocení včetně ztrát které ještě jsou přijatejné a které už ne.

Doufám, že cíl není pobyt na několika základnách a čekat kdy přijde útok od civilistů kteří ovládají ohromné území:-/

3 1
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,92
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik