Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zasaďte se o to, aby výstavba byla jednodušší, aby každý nemusel roky čekat než sežene dvacetosm hranatých razítek a k tomu dvacet kulatých jako potvrzení, že ta hranatá platí. Protože každý, kdo chce stavět, musí shromáždit tolik papírů, že už vlastně ani nepotřebuje cihly, protože by si mohl dům postavit ze šanonů papírů. Až se tenhle proces zjednoduší, můžou stavět soukromníci i developeři a pak bude bydlení dostupné.

Pokud budou stavět města a stát, bude to delší než když staví soukromník a navíc to bude drahé. Budou muset získat stejné množství papírů, budou muset soutěžit stavitele, budou to muset celé zúřadovat. Takže bytů nebude dost a navíc to bude hrozně drahé, vyhozené peníze daňových poplatníků z okna.

6 0
možnosti
Foto

Proč šlo za komunistů stavět ve velkém rodinné domky i byty hned po měnové reformě v roce 1953 a nyní to nejde?

V době, kdy lidé neměli peníze a půjčky poskytovaly podniky? Navíc tyto půjčky tehdy lidé dokázali splatit do 10 let-viz případ mých rodičů, kteří začínali naprosto od nuly a měli nízké platy.

V roce 1953 stál v našem městě stavební pozemek 6,-Kčs/m2 a nyní stojí 2.500,-Kč/m2, tedy více než 400násobně?

Jak je možné, že ti proklínaní komunisté vyhlásili v roce 1953 celorepublikovou akci 100.000 rodinných domků za velkoobchodní ceny (dům o 6 místnostech s příslušenstvím se postavil za 80.000,-Kčs a nyní srovnatelně velký přijde na 4-5 milionů Kč?

0 4
možnosti
LC

Vy komanči jste nepoučitelní. Stále dokola. Proč mám někomu přispívat na jeho bydlení? A jedenáct ročních platů? Kde? U nás teda rozhodně ne. A jestli někdo musí bydlet v Praze, nechť zaplatí.

3 0
možnosti
Foto

Jsou města, kde je bytů dostatek, jako město ve kterém bydlím. Družstva v Českém rozhlasu nabízejí byty za levné nájemné, Střed města je poloprázdný. To, že někde byty chybí se týká zejména velkých měst a skutečnosti, že než se postaví dům, tak vyřízení všech papírů trvá pomalu pět let. Čeho je málo, tak se stává drahým a to je případ bytů.

3 0
možnosti
LH

A to je zase nesmysl..... Otázka peněz a zaměstnání je kde?

0 0
možnosti
JR

J32a88n 67R94á67ž

21. 5. 2019 21:19

Proboha, ten člověk zapomněl, že už není doba, kdy se byty přidělovaly, že MNV, kde se dávaly poukazy na byt už není a na členství v bytovém družstvu se nečeká ve frontě, ale každý si může najít byt přiměřený svému sociálnímu postavení a peněžence. Když nemá někdo na byt v Praze, to má stát zařídit, aby na to měl nebo má stát stavět byty? Lidovci byli dlouhá léta členy různých vlád. Tak proč se nezasadili, aby se zjednodušilo stavební řízení. Teď ve vládě nejsou a tak mají plno keců.

Mimochodem: V Londýně nebo New Yorku, také každý nemá na to, aby bydlel v centru a v Japonsku je běžné, že lidé pracující v Tokiu, kde jsou nejvyšší platy, jezdí denně i dvě hodiny do práce. Ale u nás Pražáci brblou, když nemohou bydlet na dohled zaměstnání.

Že jsou lidovci podivíni jsem věděl, ale že mají takového exota na kandidátce to šlo za hranici mojí fantazie.

5 2
možnosti
LH

A já myslel že je rok 2019 a ne rok 79 :-)

6 0
možnosti
PK

Důvod jsou volby 2019:-)

0 0
možnosti
Foto

Tak mohli byste půjčovat stany. Co Vy na to?

3 1
možnosti
PK

Co to je - bydlení na 2 roky a že se potom nemusí odstěhovat? Jinak - každý jsme jiný ale "bydlení jen se seniory" není "normální".

3 1
možnosti
LV

Vy že jste místopředseda KDU-ČSL? Nespletl jste se? Nechtěl jste napsat KSČM? Je to jako kdybyste to vystřihl z Haló novin...

Nikdo nemá nárok na vlastní bydlení. A už vůbec ne na bydlení z veřejných peněz. To je populistický blud.

Jak k tomu přijdou ti, kteří si nabrali milionové hypotéky, splácí desítky tisíc měsíčně z výplat, ze kterých odvedli další tisíce povinných odvodů, a teď se mají koukat na to, jak někdo jiný půjde bydlet za hubičku do bytu postaveného i z těchto odvodů?

Byty chybějí nejvíce v Praze a ve velkých městech. Tedy v oblastech, kde se koncentrují nejlépe hodnocené pracovní příležitosti. Zde je také největší potřeba a největší koncentrace nájemních bytů. Podle vašeho modelu tedy chudší venkov, který navíc bydlí ve svém, musí zadotovat bohatším městům

Velké firmy sídlící ve velkých městech se přetahují o zaměstnance. Přeplácejí je vysokými částkami. Tito dobře placení zaměstnanci pak vytvářejí poptávku po bytech, kterou navrhujete uspokojovat pomocí bytů postavených za společné peníze?

Není lepší vytvořit těm firmám takové právní a daňové prostředí, že bude pro všechny lepší, když ty byty zainvestují ti, kteří potřebují zaměstnance? Klesnou jim odvody, státu klesne příjem, ale i výdaje, zaměstnanci dostanou určitou jstotu bydlení i práce. Firma, která zainvestuje byty pro své lidi, má o důvod víc zůstat.

Podle vašeho modelu skončí veřejné peníze nakonec z části v rukách majitelů stavebních pozemků a z části v chapadlech korupční chobotnice, neboť veřejné investice jsou podhoubím pro korupci.

14 1
možnosti
Foto

Pane Vitho, napsal jste to skvěle R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,92
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik