Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Máte pane Barošku pocit, že potenciální protivník /pravděpodobně máte na mysli Rusko/ je pro nás nebo EU větší hrozba než problém na který jsme si zadělali od Libye po státy Arabského poloostrova? Jak se ukázalo tak supermoderní drahá válečná technika není až tak účinná. Jaká je podle Vás pravděpodobnost útoku Ruska na EU ? Kdo eskaluje napětí ? Zvyšování vojenského rozpočtu žádnému neprospívá ani nepřispívá ke zklidnění napětí.

0 0
možnosti
MK

M89i52l13a88n 74K86e66s30l

4. 3. 2020 21:04

A co sednout ke stolu a jednat.Kdysi dávno,kdy Američané měli Reagana a a Rusi Brežněva to šlo.Ve vedení USA ani SSSR nebyli žádní holoubci.Byli na sebe pěkně nabroušení a nic si neprominuli.Přece však,když hrozil mezi nimi válečný střed,tak se sešli a nějak to vyřešili.Takto to fungovalo cca 50 let.Proč to tak není i nyní.Lidé zapomněli jaké útrapy přináší válka nebo zbrojařské firmy mají malé zisky ?Lidé v té době chtěli žít v míru.Nyní usilování o mír by bylo hříchem.V této době je hlavním nebezpečím jak pro Evropu tak i Rusko migrace a islám.Není nutné se s Rusy objímat a dávat si brežnějovské polibky,ale najít přijatelná řešení pro obě strany.Kde jsou ty časy,kdy vznikla píseň "válka je vůl".

1 0
možnosti
LC

Několik přiléhavých přísloví bych našel pro tento blog. Když jsme za (mně nemilých) socánků vstupovali do NATO, ČR dávala bez problémů 2% HDP na armádu. Pak to vzali do ruk naši/vaši správní hoši. Nějaký ten ministr obrany či náměstek MO pro ekonomiku byl i z vašeho lidoveckého hnízda. A dorazil to váš expředseda, nějaký Kalousek, ve funkci ministra financí, který si z peněz na armádu udělal rozpočtovou zálohu MF. A dílo bylo dokončeno. Rozpočet pro armádu byl 1% HDP, dokonce snad i nějakou destinku pod. Samozřejmě, že za podfinancování armády může Babiš, že, to všichni víme. Jen nevím, co by armáda, při skokovém zdvojnásobení jejího rozpočtu, řekněme během tří let, s těma penězma dělala. Maximálně by si to tak mohli rozdat na odměnách. Smysluplně to totiž utratit nelze.

2 0
možnosti
JT

J72i22r85i 61T64i12c48h46y

4. 3. 2020 16:57

V dobe komunisticke rozpinavosti zapadni Evropa setrila, spolehala na USA - ti uz rekli, ze nebudou vse financovat sami, at spojenci prispeji, Zatim jich pripiva velmi malo.

0 0
možnosti
Foto

Jako že když dáme 2% HDP na zbrojení, tak to migranty na hranicích Řecka odstraší? 8-o To myslíte vážně?

4 3
možnosti
Foto

Ono bude stačit, když se dozvědí o Vás! ;-D

2 5
možnosti
JH

Nemilý pane Bartošku, když tak sleduju čtenost vašich blogů, vypadá to, že nebudu zdaleka sám, podle kterého patříte do špičky těch úplně nejodpudivějších poslanců, což je v téhle konkurenci opravdu pozoruhodný úspěch:-)

7 4
možnosti

R^

V tomto máte pravdu! Neplníme svoje mezinárodní závazky v obraně naší vlasti! Kdo podlamuje naši obranu? Komunisti a okamurovci ji považují za zbytečnou, protože proti Rusku se bránit prý nemusíme, Trikoloře a Hradu je to jedno a Babiš na to prý nemá peníze. Spousta serverů hybridní války tvrdí, že je to zbytečné! A naši občané jim věří.

Nicméně na lidovcích mi vadí, že stále podporují naše postkomunistické virtuální zdravotnictví a spolu s ostatními stranami odmítají normální, svobodné, přirozené vztahy!

Pokud lidovce nepovedou aktivní, věřící křesťané, KDU-ČSL v parlamentu nepotřebujeme!

:-)

0 8
možnosti
BH

Na bezpečnost naší zaprodané a rozprodané země stačí otevřít sklady s SA58 a naklusat hlídat ostrou střelbou svěřený úsek na vnější straně hranic EU!!

4 1
možnosti
JH

Přestože nám armáda, byla takřka pokaždé k ničemu, jistý příspěvek k bezpečnosti ČR je asi nutný. Jen by ty vojenské investice měly směřovat do oborů, které lze také dobře využít v případě přírodních katastrof a tak podobně. Určitě bychom neměli pořizovat šíleně drahé vojenské stíhačky a tak podobně...

Je tu také politický aspekt, lézt stávajícím USA do zadku, mi přijde nejen jako nehygienické ale rovněž velice riskantní:-)

7 3
možnosti
Foto

Hlavně že Babiš při jednání v Bílém domě Trumpovi do očí slíbil, že Česko bude na obranu dávat požadovaná 2% z rozpočtu. Po návratu domů bylo ovšem zase všechno jinak. Inu, takový je Babiš.

3 2
možnosti
Foto

Tak jak roste HDP, rostou i výdaje na zbrojení, i když procento zůstává stejné.

4 1
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,78
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik