Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

Když ne sirotci, tak aspoň něco peněz na vrtulniky :-)

1 1
možnosti
PD

armáda je bezedná díra, která je schopná utratit cokoliv, jen aby to utratila. třeba za 2x drahé pandury, které musí umět plavat )když v našich řekách je vody po kotníky) nebo za cassy, co nemají pasivní obranu a tak nesmí létat do oblastí, kde by po nich nedejbože mohl někdo střílet. že, Ale to vám jistě bratr Kopřiva vysvětlil. trvat na nějakém % hdp je nesmysl, třeba proto, že nemáme námořnictvo a tedy máme výdaje nižší, než přímořské státy NATO.

6 1
možnosti

Pokud se přímořské státy starají o ochranu na moři, měli bychom převzít o to víc třeba ve vzduchu.

A co si budeme povídat, 2% jsou směšně málo, stát vyhazuje za nesmysly a stále nesplněným cílem je vydávat na zcela základní funkci zoufalou padesátinu rozpočtu.

2 4
možnosti
Foto

Kdo nás uprostřed Evropy napadne? Rusko? To by nejdříve muselo porazit Ukrajinu a Slovensko, eventuálně Polsko či Maďarsko s Rakouskem. Notabene, kdo by asi tak měl zájem zmocnit se zadlužené zemičky, kde se zásoby nerostných surovin blíží praktické nule? Kde co něco nese, je už obsazené firmami a bankami Západu, které odsud těží několik set miliard každý rok? Tímto způsobem se vedou novodobé "války". Nepadne při nich výstřel, smetany se zmocní vetřelec a podmáslí se starostmi a náklady na infrastrukturu, vzdělání, zdraví, obranu, bezpečnost, výživu přenechá domorodcům.

8 6
možnosti

Po Velké válce byli všichni v Evropě přesvědčeni, že lidstvo je z válčení navždy vyléčeno, že opakování podobných hrůz už nikdy nikdo nedopustí.

A pak už byl neřešitelný problém, jak dohnat zanedbané roky a vyzbrojit se.

1 0
možnosti
Foto

R^ Karma. Obávám se, zda právě toto, podobně jako zanedbání personálního rozvoje policie a zanedbání páteřních strategických komunikací, nedělá naše vláda zcela úmyslně. Chová se, jakoby chtěla naši zemi a bezpečí jejích občanů úmyslně oslabit.

5 6
možnosti
PD

páteřní strategické komunikace zanedbaly všechny vlády před tou současnou

3 0
možnosti
JF

My bychom potřebovali především vzdělané poslance a ne takové typu Bartošek, kteří by mohli mít maturitu akorát tak z demagogie.

Bylo by jednoduché utrácet více peněz, nakonec vy Lidovci jste ot za vašeho bílého koně na ministerstvu obrany, Kalouska, dokázali. Ovšem utrácet se nemá za každou cenu jen pro ta procenta. Musí to také být smysluplné a ne jako když se za vašeho spolukralování nesmyslně vyměňovaly tryskáče a vrtulníky.

8 5
možnosti
Foto

Pan Bartošek může jít příkladem - a svůj poslanecký plat začít v plné výši poukazovat ve prospěch účtu ministerstva obrany ČR!!

9 4
možnosti
Foto

USA ani tak nejde o bezpečnost Česka, jako o ty miliardy, za které bychom měli nakoupit jejich zbraně. Jako to dělá Polsko a v tu ránu by byly i naším velkým kamarádem.

5 4
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,92
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik