Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J38i43ř91í 64K52i69n56d37l

25. 11. 2020 12:13

Zavření malých obchodů nejen, že poškodí obchodníky, majitele těchto obchodů a vyvolá to dominový efekt. Na ně jsou navázány další výrobci, kterým začne klesat odbyt, stát vybere méně daní, protože se méně vyrobí,. bude třeba méně lidí a bude se propouštět.

2 0
možnosti

D68a24v39i80d 23H37o94r12á61k

25. 11. 2020 12:43

Pane Kindl, pokud se ještě trochu více rozepíšete, tak věřím, že s těmi svými horrorovými a strašidelnými příspěvky překonáte snad i díla světoznámého literáta této oblasti, jakým byl Edgar Alan Poe.

0 5
možnosti

Do jisté míry jsou rizikovější menší obchody, např. v nich zákazník nemá kam uhnout, když prodavač kýchne, navíc tu zůstane víc na jednom místě koncentrovaná nákaza z přetrvávajícího aerosolu (i po odchodu nakaženého), často se zde nedá větrat. Vláda měla zakázat těm větším prodávat jiné věci než jen potraviny a nezbyt. drogistic. a obdob. věci. Švédsko to dnes vyřešilo: obchody jsou sice otevřené, ale občan je povinný jen vzít to nezbytné a odejít, nezdržovat se tady (není vhodné déle se zdržovat ve vnitř. prostorách a zkoušet si zdlouhavě oblečení apod.).

1 5
možnosti
Foto

J32i65ř97í 20K13i91n10d96l

25. 11. 2020 11:59

Ten aerosol tělo vyrobí jak ????;-D Všude čtu , že covid je respirační onemocnění a šíří se pomocí kapénky, která po dopadu na zem uschne. Aspoň to tvrdí, odborníci naši i zahraniční. Covid se šíří tam, kde je uzavřený , malý prostor. To je domácnost a pracoviště. Proč Němci nechali otevřené všechny obchody, ještě je vyzvaly, aby svoji otevírací dobu prodloužily ??? No proto, že sledují naředění lidí a jejich rozptýlení. Aby vás někdo v obchodě nakazil, musel by vám neprskat do obličeje a pak ještě záleží, jak máte silnou imunitu.

0 0
možnosti

J72a76n 71Z43i63e63g85l67e25r

25. 11. 2020 11:00

Zasloužená karma. Budu psát blog na stejné téma. R^:-)

2 0
možnosti

D63a91v73i32d 66H49o68r13á44k

25. 11. 2020 11:15

Ale vždyť o tom píšete ty své bláboly v poslední době furt.

Nebylo by rozumnější psát o něčem, čemu alespoň trochu rozumíte? Třeba o tom jak stavět návěstidla a výhybky, nebo jako odborný posunovač o tom jak třeba s drezínou najet na tu správnou kolej.

1 5
možnosti

Je to zejména vaše strana. která se snaží ničit podnikatelské prostředí. Zavírací doba ve svátky je vaše dílo, a snaha zavírat obchody v neděli je další z vašich slabomyslných nápadů.

3 1
možnosti

J83i97r69i 17V61r74a64b95e96c

25. 11. 2020 12:05

Na zapade s tou zaviraci dobou ziji velmi dobre. Kdo potrebuje v nedeli a ve svatky nakupovat ?...... Lide co necti nic !

0 1
možnosti

Ale má to svoji logiku. Velké obchody mají rozšířený sortiment, kdežto malé obchody jsou spíše specializované, a navíc dle nařízení tak se tam vejde od 2 a více osob. Vláda dostala od hygieniků čísla, jak snížit počet obyvatel na ulicích a MHD a mohla volit mezi velkými obchody kde je možno koupit více druhů zboží a obchody kdy jeden sortiment třeba elektro. Pokud by volila malé obchody, tak aby našinec, pak musel běhat od krámu ke krámu, zde vyčkat frontu, nakoupit a zase dále, tak aby získal plný nákup. Tím by se covid vlastně radoval, jak se může šířit ...

1 8
možnosti
Foto

J67i58ř54í 68K93i95n72d68l

25. 11. 2020 12:08

Malé obchody specializované, na boty, textil, papír jsou po většinu otevírací doby poloprázdné a maximum lidí, kteří se zde pohybují jsou tři až pět. Takže naše vláda neumožní podnikání specializovaným prodejnám, a velkým obchodům odstraní konkurenci a přihraje jim nemalé peníze. Není tona žalobu ze strany specializovaných obchodů. Ty jsou tak hodné, že těm speciálkám řeknou dejte nám své zboží a my vám jej prodáme.

1 0
možnosti

Což, že ty malé kšeftíky jsou zavřené naši rodinu příliš netrápí, ale co je pro nás negativní je nedělní uzavření všech prodejních prostor.

Naše početnější rodina vždy o nedělích, svátečně oděna, navštěvovala nákupní centra a trávila zde v té nádherné atmosféře většinu volného času a byli jsme okouzleni úžasem nad množstvím nabízeného zboží. Děcka se vždy rozběhla po těchto prostorech a mezi regály šikovně ochutnala různé pochutiny, které bychom jim z nízkých prostředků sociálních podpor rozhodně nebyli schopni koupit, ani na něco takového pomyslet.

Navíc máme tak šikovná děcka, že si inspirována množstvím zboží a možnostmi vymyslela takovou "bojovou" hru. Při ní soutěží komu z nich se podaří nejvíce zboží kolem kas bez zaplacení pronést. A zvláště tato podzimní a zimní doba je pro to výhodnější než horké léto, neboť pod více vrstvami oblečení, v kapuckách, nohavičkách, vysokých zimních botkách, rukavičkách, kapsičkách, či pod čepičkou a šálkou se nechají vytvořit šikovné schovky pro pronášené zboží.

A dokonce mnohdy toho bylo tolik, že je pak děcka na parkovišti nabízela potencionálním zákazníkům k prodeji. S tím ovšem, vědom si určitého nebezpečí z prozrazení zdroje jsem nesouhlasil. A tak jsme společně vymyslili, a domluvili se s vietnamským majitelem večerky v naší ulici a vytvořili jsme takový skromný mezinárodní maličký velkoobchůdek a tyto přebytky mu pak děcka výhodně a k oboustranné spokojenosti přeprodávají.

A má to výhodu, že díky tomu dokonce děckám nemusíme ani žádné drobné kapesné poskytovat, ba dokonce děcka jsou tak zodpovědná, že mnohdy, když nastane situace a máme hluboko do rodinné kasy, tak nám dokonce děcka ráda nějakou tou korunou přispějí, a tak jsme byli schopni až do této složité doby udržet vyrovnaný rodinný rozpočet.

5 3
možnosti
Foto

Naprosto s Vámi souhlasím. Jenom škoda, že jste na ty malé obchůdky z venkova nemysleli také tehdy, když jste Babišovi přitakali na EET. Mnoho jich tu ještě mohlo být a právě kvůli EET už nejsou.

2 1
možnosti

Na venkově vždycky byla spousta obchodů s botami, textilem i domácími i železářskými potřebami, že ?

;-D;-D;-D

2 1
možnosti
Foto

Jaká by to byla krása, kdyby opozičník začal vládu chválit.

1 0
možnosti

Úplně by stačilo, kdyby ze sebe nedělal šaška:-)

5 1
možnosti
Foto

Jako zastupitel Dačic /podle informací uvedených ve svém profilu/ by se měl pan lidovecký poslanec Bartošek tomu "zatrolenému" Covidu postavit příkladně hrdinně čelem a navzdory vládnímu opatření o zavírání prodejen malých živnostníků - nechat na svou vlastní odpovědnost všechny prodejny včetně restaurací hezky otevřít a zprovoznit. ;-)!!

1 0
možnosti

Ne vláda, ale COVID - milý pane chytrý - nám ničí obchodníky - a nejen obchodníky.

Měl byste té pandemii osobně domluvit a pronést v parlamentě plamenný projev, který si ta pandemie za rámeček nedá !!!

Ostatně dělají to tak všechny státě na světě - nejen naše vláda. Takže vlády všech zemí jsou naprosto tupé, jen vy jste letadlo ?

:-P:-P:-P

6 6
možnosti
Foto

WHO už potvrdila studie, které vychází z reálných statistik a vydala prohlášení, že nemoc Covid19 má stejnou smrtnost jako chřipkové nemoci tj. 0,14% . Tedy žádná nemoc nás neničí, ale brutální zásahy politiků do našich životů.

3 2
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,89
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik