Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Panu Hladíkovi: v 90. letech jsme se málem stali státem bezprávním, podnikalo se jaksi mimo zákony. Za sociálně demokratického politika Sobotky se dost pracovalo na posílení právního státu: zákon o střetu zájmů, o státní službě apod. Jsem zvědavá, zda se nyní podaří prosadit omezení lobbismu, resp. dostat ho víc pod kontrolu.

0 0
možnosti
VB

Já bych v této vládě přece jen rozlišovala, v evropsk. zemích se docela dobře osvědčuje buď společ. vláda lidovců a sociál. demokracie nebo jejich střídání ve vládě, ani u nás by neměla vymizet demokratická levicová či středolevicová strana západ. typu. Ale ČSSD se bude muset naučit líp hospodařit, např. mít plán, co jak transformovat, aby bylo na doplnění důchodů z daní (víc regulovat školství, zdravotnictví aj.). Lidovcům by taky nezaškodilo podívat se víc zblízka na své úspěšné kolegy v Německu a Rakousku.

0 0
možnosti
MV

Cha,cha,chtěl bych vidět jak by jste to s Fialou vedli ;-(;-(

0 0
možnosti
Foto

Pane Bartošku,

zatím mi není jasné, kdo by zvítězil po porážce hnutí ANO. Zda jen političtí oponenti a soupeři, nebo současně i síly, které opravdu stojí o demokracii? Nebo dokonce síly, které ji mají v úmyslu posílit konkrétními kroky? Tedy takové politické subjekty, které se chystají už konečně pojmenovat skutečný stav naší demokracie a vynést na světlo její tolerované vředy? Vámi politiky tolerované vředy. Zatímco se někdo někde snad možná občas zamýšlí nad tím klesáním do autoritářsky ovládané společnosti, dlouhodobě prohrávají občané.

1 0
možnosti
LC

No, tak jsme se zasmáli a hajdy do práce. Třeba tvořit ty vize. I to bude fuška.

0 0
možnosti

Pane Bartošku!

Podle mého vnímání společnosti, KDU-ČSL má právo na existenci jen tehdy, pokud svoji politiku bude mít opřenou o ideály Ježíše Krista. Jinak vás v parlamentu nepotřebujeme. Tak tomu bylo za Josefa Luxe, Pavla Bělobrádka a může být i za Mariána Jurečky. Byl bych rád, pokud byste byli konzervativní pravicovou stranou se sociálním aspektem. Pak vás budu ochotně volit.

Dali jste se do spolku s ODS a TOP 09. Sňatek z rozumu!

TOP 09 by byla ráda konzervativně pravicovou stranou. Garantem toho byl Karel Schwarzenberg a teoreticky to vynikajícně zvládal Miroslav Kalousek. Nyní je v rukou Markéty Pekarové Adamové. Mladá krev. Ale stále čekám na ideologický vývoj. Jsou zde schopní politici, ale také pěkné haraburdí!

ODS tlačil Václav Klaus proti Evropské unii a dnes povzbuzuje destrukční strany i v zahraničí! Spolu s ČSSD si nedemokraticky ochočili justici a policii! Byli řízeni kmotry a mafiány, kterých se dosud nezbavili. A ten souboj mezi politickým byznysem a "čistou" partou, ti druzí prohrávají. Petr Fiala by asi rád byl premiérem, ale já ho vnímám jako špatného leadera i špatného politologa. Kmotři zůstali, zdrženlivost vůči Evropské unii též. A nyní se nešťastně spojil s Andrejem Babišem. Nechal se chytit na návnadu!

A tak jsem zvědavý na ten sňatek z rozumu!

P.S. Měli byste chodit v kravatě. Nejste bezdomovci!

:-)

1 0
možnosti
DR

Díky, ale jakoukoli partaj která není schopna kandidovat samostatně, ale musí se před volbami schovávat do jakýchsi pochybných předvolebních koalic (ty se tvoří až po volbách) určitě volit nebudu.

2 2
možnosti
JP

J84a36n 79P43a78v47l51í64k

8. 12. 2020 15:47

Je čas se domluvit, že potřebujeme se vrátit a navázat na vývoj od roku 1989 do roku 2013, tedy budovat právní stát v prostředí parlamentní demokracie s větší důsledností a poučeni o chyby, kterých se dopouštěli bývalí vykonavatelé moci, a o rizika, která jsou v demokraciích vždycky přítomná. Znamená to přihlásit se k tomuto vývoji a zcela odmítnout rozvrat státu, který způsobili vlastizrádce ve funkci prezidenta a mafián ve funkci premiéra se svými kumpány. To by měl být pevný základ spojování těch různorodých demokratických sil, od něhož se pak mohou odvíjet další záměry vycházející ze zájmů státu.

3 0
možnosti
LH

do roku 2013 jsme budovali právní stát???;-D

1 1
možnosti
JL

Pane Bartosku. Predkladam vam zde svuj nazor na vyreseni politickych problemu v CR. Je postaven na logickem zaklade. A je vyjadren jen jednou vetou.

"Zorganizujte politicke soutezeni tak, aby nebylo nutno vytvaret KOALICI".

To jmeno a jeho podstata je nejvetsi metla politickeho deni v ceskych, moravskych a slezskych krajinach od roku 1918. Vyhodne politicke seskupeni s rozhodujici autoritou na vrcholu politicke pyramidy jako byl cisar.

My toho cisare znicily, ale jeho nahrada je bez sily neco resit. Vytvari situaci, kterou popsal nas nejvetsi novinar - Karel Capek v Lidovych novinach jiz v roce 1925, 21. 9. (na pozadani prednesu cely text). Jeho slova jsou aktualni jeste dnes!!!!

Co vy na to???

1 1
možnosti

"Před 31 lety i nyní je to svoboda."

Před 31 lety jsme žili v okupovaném státě a diktatuře a proto jsme stáli o suverenitu a demokracii. To jsou hodnoty, které dnes již bohužel skoro nikoho nezajímají. Ztrátu suverenity si většina dobrovolně odhlasovala, a co se týče demokracie, snahu o její postupné omezování musel zarazit ústavní soud.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS