Diskuse

Síla dohody

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za oponenturu, kterou děláte "politice" pana Babiše. Ale chce to víc koncepce: místo ústupků či úplatků různým nátlak. skupinám dělat vyváženou veřej. politiku. Zapomeňte na "jádro": bude vždy drahé a vždy rizikové, podpořte "zelenou" energii podle Skandinávie, Rakouska či Švýcarska.

0 0
možnosti

Myslím, že na současné, nepříliš dobré celospolečenské situaci má docela velký podíl poněkud myšlenkově zamrzlá opozice (překvapivě nejvíce zamrzla již bohužel málo pravicová ODS s Petrem Fialou na čele).

Místo aby kritizovali a snažili se změnit hlavně špatná ekonomická rozhodnutí levicové vládní struktury (ANO, ČSSD, KSČ), tak se čtyři roky nesmyslně soustředili na skoro dětinský program Antibabiš a tím na ekonomicky podružnou záležitost kolem Čapího hnízda, a Babišova svěřenského fondu.

Pokud středopravicové strany nedokáží odlišit věci podstatné od méně významných a ufňukaně se soustředí pouze na rozšlápnutou volební bábovičku, řadí se na úrovneň rozhádaných chlapečků na pískovišti.

Darem z nebes pro opozici se tak vlastně stal "covid" a následná zmatečná opatření vlády, která vyhnala značnou část voličů ANO ke středolevicovému uskupení Pirátů a STAN.

Ostatní strany zůstávají víceméně na svých dlouhodobých volebních preferencích, což by především pro ODS mělo znamenat, že je nutno (již téměř pozdě) změnit něco na čele strany.

2 1
možnosti

Jak chcete aby vás voliči viděli jste sdělil. Jak jste na tom s důvěrou se dozvíte zanedlouho. Věřím, že se budete smažit v pekelném ohni. :-)

2 1
možnosti
Foto

Ve svém blogu píšete-cituji:

"Náš program jsou hodnoty, které mnoho společenství vyvedly z rozličných marasmů: svoboda, spravedlnost a spolupráce"

Myslíte, že tento program a hodnoty zabezpečíte programy: Antibabiš, rusofobie, komunistobijectví a oddané lokajství Bruselu a Washingtonu, což často slyším z Vašich projevů ve Sněmovně?

7 2
možnosti

Autor známý Vámi popisovaných výroky je právě jedním z hrobařů. Ani náznak konstruktivní myšlení, ani náznak pomoci, ani náznak empatie. Jen zápas o koryta.

2 1
možnosti
Foto

Plně a vřele s vámi souhlasím a podepisuji. Jen aby nebyl můj názor vnímám jako příliš servilní, přičiním pár drobných a nevýznamných poznámek:

- lid prostý, voličský, je kousek dál, než vnímáte, u nich nepochopení postupně vystřídalo zklamání z nemožnosti změny a bezzubé opozice, bezmocný vztek až po apatii z bezvýchodnosti a tak jsou kladné emoce, spolupráce, naděje a vzájemnost za obzorem jejich vnímání možností vývoje

- hezky nastiňujete tři cesty a zejména třetí, směřující k nápravě laboruje se silnými emocemi, ale s jejich změnou v pozitivní je diskutabilní počítat, protože v hlavách voličů je zklamání z blízké i vzdálenější minulosti a spíš se obávají, že bude pokračovat první cesta jen s jinými protagonisty tak, tak to po minulých předvolebních slibech standardně pokračovalo po volbách

- představa o nakládání se sliby je krásná, v minulosti se však z nich vždy staly předvolební kecy s jejichž plněním se nikdo příliš neobtěžoval, často byla další činnost jejich pravým opakem - už představa o odstupování politiků, kteří neplní sliby, dělá z textu černou komedii, v níž nevěří snad ani jejich autoři

- prezentujete krásné hodnoty, které mnoho společenství vyvedly z rozličných marasmů: svoboda, spravedlnost a spolupráce a v podstatě budovatelské nadšení, jak s nimi naložit, v jejich praktickou realizaci však už nevěří snad ani skalní optimisté a naivní občané

- no, a poslední odstavec? Krásné vize, zahřejí a oblaží rozervané dušičky.... ale asi už jen těch výše jmenovaných, většině tím říkáte, aby byli trpělivý a příliš toho od vás nechtěli a už vůbec ne v následujícím volebním období.

Jak vidíte, máme naprosto stejné vnímání společenských pochodů a myšlenek obyvatelstva a věřím, že má drobná upřesnění vás neodvedou od předkládání budoucnosti ve vámi nastíněné podobě. Vlastně, co dím .... jsem si tím naprosto jistý.

0 3
možnosti

Vy už máte pouze jedinou možnost, odejít do zapomnění a být rádi, že vás nebude nikdo trestně stíhat za spoluúčast na rozkrádání státu a jeho občanů.

7 1
možnosti

V první řadě shoďte tuhle vládu OKAMŽITĚ. Přece nemůžete dovolit rozkrádání, o kterém mluvíte, ještě půl roku. Taky se ukáže jak komunisti tu rebelii myslí vážně. Staré rudé struktury na Hradě budou dělat problémy teď i potom a neříkejte, že koncepty ústavních žalob pro předvídatelné obstrukce ještě nemáte hotové. Pokud budou mít starosti Miloš s Andrejem co, jak a jaký kšeft ještě zachránit, hrozit budou žaloby, trestní stíhání, vlastizrada, pak nebude na stole debata o vakcíně ani jádru. Naopak to může ukázat vaši jednotu, o které někteří stále pochybují.

Já vím, jsem idealista, jenže jediné co vás brzdí je taková přiblátovanost, když je potřeba diskutovat tak mluvte, když je ale nutné ukázat rozhodnost, tak konejte.

Tady se rozkrádá státní kasa za plného světla a s tvrzením, že takto je to normální, co ještě vás musí nakopnout k pohybu.

Jasněji to snad už říci nejde.

0 1
možnosti

Pane Kučero, je to složitější! :-)

0 0
možnosti

J64i43ř86í 88F69o80g10e98l

9. 4. 2021 12:58

To vše říká zástupce té strany, která byla u vesla převážnou posametovou dobu a na všem se spolupodílela.

Lidovci, nedělejte Zagorku, co se voličů a budoucnosti týče, jste na tom přibližně stejně jako komunisti.

9 1
možnosti
Foto

V současné době jsou na tom komunisté, alespoň po morální stránce, mnohem výše než lidovci.

3 2
možnosti
Foto

Nejhorší na podzimních volbách je, že zvítězí-li dosavadní vládní konstelace, může ještě celé jedno volební období rozhazovat, protože ještě pořád nebudeme na evropském průměrném veřejném dluhu. Potom přijde vláda úspor a lidé budou znechucení utahováním opasků a budou vzpomínat, jak se měli za Babiše dobře. Voliči už takoví jsou.

1 0
možnosti

Dosavadní vládní konstelace samozřejmě nezvítězí. Čáru přes rozpočet jí udělal kovid. To, že přijde vláda úspor lidé pochopí. Asi ale nepochopí, až se začneme, v zájmu Evropských hodnot, hlásit k přijímání a ke kvótám, které s nadějí vyhlíží někteří představitelé například KDU, stejně jako pravděpodobných vítězů v podobě Pirátů a STANu.

1 1
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 12,89
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik